SEGRE

Lleida tindrà un nou protocol contra la violència masclista el 2020

Incidirà en la prevenció i conscienciació en els àmbits escolars a partir dels 10 anys

La Taula institucional per a l'abordatge de la violència masclista a Lleida.

Lleida tindrà un nou protocol contra la violència masclista el 2020Òscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Taula institucional per a l’abordatge de la violència masclista a Lleida ha actualitzat el Protocol que defineix el model d’intervenció coordinada i les competències dels actors i serveis implicats en l’atenció als casos de violència masclista per tal d’aprofundir en les diferents tipologies i formes d’exercir la violència sexual. D’aquesta manera, el text supera la seva redacció inicial, de l’any 2012, que es referia a la violència sexual d’una forma genèrica. Així ho han anunciat aquest dimarts el delegat del Govern, Ramon Farré, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, un cop finalitzada la reunió de la Taula institucional. L'aprovació del nou protocol està prevista per al 2020, segons ha avançat la Generalitat

El protocol actualitzat incideix en la distinció dels següents tipus de violències sexuals, fins ara no especificats: assetjament sexual, agressions sexuals i abusos sexuals.

Major prevenció en l’àmbit escolar i el de l’oci nocturn

Farré ha explicat que la Taula institucional ha acordat intensificar l’acció preventiva i de conscienciació en diversos àmbits. L’escolar n’és un, molt vinculat amb l’ús de les xarxes socials, sobre els quals els Mossos d’Esquadra ja hi estan treballant des de fa anys mitjançant sessions informatives per a l’alumnat i pares i mares als centres docents. En aquest sentit, el delegat del Govern ha avançat que les accions de formació sobre les violències sexuals s’estendran fins als alumnes de 10 anys, perquè ja des d’edats primerenques els infants aprenguin a identificar els comportaments o actituds que poden esdevenir una relació tòxica i no igualitària.

Un segon àmbit de prevenció sobre el qual s’insistirà serà el del sector de l’oci nocturn, tant pel que fa a les dones i homes que assisteixen a aquests establiments com pel que fa als que hi treballen.

L’àmbit d’actuació d’aquest protocol abasta les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, el Solsonès i l’Urgell.

Telèfon d'atenció contra la violència masclista

tracking