SEGRE

OBITUARI COMMOCIÓ A LA LLEIDA CULTURAL I SOCIAL

El fotoperiodista de SEGRE Òscar Mirón mor en un accident

Va treballar més de 20 anys al diari i la seua obra va destacar per l’elevat nivell tècnic i artístic

Òscar Mirón

El fotoperiodista de SEGRE Òscar Mirón mor en un accident de trànsit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tenia poc més de vint anys quan Òscar Mirón va arribar a la redacció de SEGRE. Pel seu objectiu han passat alguns dels grans moments de la història recent de Lleida. De caràcter discret, ahir es va convertir en notícia molt a pesar nostre. Un accident de trànsit va acabar amb la seua vida als 43 anys a l’A-22, al terme de Binèfar, a prop d’Almacelles, on residia amb la família. El sinistre es va produir cap a les 2.40 hores, quan el turisme va sortir de la via, va xocar contra la pilastra d’un pont i es va incendiar.

La inesperada mort del nostre company va commocionar la societat lleidatana en plena festa major i amb la campanya electoral en marxa. Tant des del món de la comunicació, com des del polític i el cultural, ahir es van succeir les mostres de dol (vegeu el desglossament), ja que era una persona molt coneguda i estimada.

La passió més important de la seua vida va ser lluitar per la felicitat dels seus, l’Anna, el Nil i la Clàudia

L’obra d’Òscar Mirón es va caracteritzar per un gran domini de la tècnica fotogràfica, així com per l’interès per l’experimentació en imatges de paisatges i en el tractament de la llum, buscant noves formes de comunicació tant amb llum nocturna com amb nous formats. Sentia especial predilecció pel cel. Moltes de les seues fotografies més personals tenen com a protagonistes núvols i estrelles. No es resistia a sortir a caçar tempestes o capvespres.

Al marge de la seua activitat a SEGRE, on a més d’exercir de fotògraf formava part del comitè d’empresa del diari, Òscar Mirón havia col·laborat en llibres com El somni d’Adabel, coordinat per Xavier Goñi i Txema Martínez el 2006, i havia participat en diferents edicions de la Mostra de Fotoperiodisme de Lleida. Li agradava implicar-se en diferents iniciatives dirigides als més joves, com tallers de fotoperiodisme per a alumnes d’Educació Secundària. Era un apassionat de les noves tecnologies.

La passió més important de la seua vida era lluitar pels seus, l’Anna, el Nil i la Clàudia.

Des de la redacció de SEGRE, on ha deixat un immens buit, ens unim al dolor de la seua família.

Òscar Mirón ha deixat un immens buit a la redacció de SEGRE.

Òscar Mirón ha deixat un immens buit a la redacció de SEGRE.SEGRE

tracking