SEGRE

ENSENYAMENTS POSTOBLIGATORIS CICLES

Cap a un nou model de FP dual

Pretén unificar el currículum tant per als alumnes que trien dual com els que es formen en centres de treball || Vol incrementar les hores de pràctiques de tot l’alumnat de cicles

Cap a un nou model de FP dual

Cap a un nou model de FP dual

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense presa però sense pausa, la formació dual guanya punts com a model educatiu. En set cursos, l’alumnat que el segueix s’ha multiplicat per 18, fins a comptabilitzar 11.000 alumnes aquest curs. Tot i això, suposa un 10% del total d’alumnes de cicles, força lluny de la mitjana europea, d’un 30%. Per tal d’assolir aquest objectiu, en l’horitzó 2025, el curs vinent es planteja introduir un nou model. Entre altres objectius, vol equiparar les beques dels alumnes de dual al sou mínim interprofessional. D’aquesta manera, es pretén que més empreses optin pel contracte en formació en comptes d’oferir a l’alumnat la beca salari, opció que subscriuen 9 de cada 10 alumnes.

Equipara les beques a l’SMI perquè més empreses triïn el contracte en formació

D’altra banda, vol unificar el currículum per tal de facilitar l’organització dels centres i la mobilitat de l’alumnat. El propòsit és implantar un currículum únic per a cada cicle formatiu. També hi haurà un increment de les hores de pràctiques a les empreses. Serà de 1.000 hores, ampliables a 1.300 –actualment són de 900 hores com a màxim–; i en formació en centres de treball, de 500 ampliables a 600 –ara es fan 300/400 hores–.

tracking