SEGRE

Continuar formant-se més enllà de l'ESO

Dimarts s’obre la preinscripció a batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, que cursen uns 9.000 alumnes lleidatans

Continuar formant-se més enllà de l'ESO

Continuar formant-se més enllà de l'ESO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enllestida la preinscripció a infantil, primària i ESO, ara és el torn dels ensenyaments postobligatoris. El proper dia 14 s’obre el termini per preinscriure’s a batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, uns estudis que a Lleida cursen poc més de 9.000 alumnes.

I que, de cara al proper curs, incrementaran l’oferta de grups arreu de Catalunya, al sumar 51 grups a batxillerat (fins als 2.640) i 30 a cicles mitjans (fins als 2.206), apunta l’oferta inicial presentada pel departament d’Educació. Per primera vegada la preinscripció es pot dur a terme per via telemàtica, una via ja aplicada als cicles de grau superior.

Per primer cop es podrà preinscriure’s via telemàtica en aquest estudis

D’altra banda, els alumnes de FP dual estrenaran un nou model, que entre d’altres aspectes, unifica el currículum de les dues modalitats de formació professional i equiparà les beques al salari mínim interprofessional. L’objectiu del Departament és arribar al 30% de FP dual el 2025, en consonància amb la mitjana europea.

Engegaran un nou model en FP Dual o una doble titulació en batxillerat

Fet i fet, a Formació Professional i ensenyaments especials es creen 10 nous grups a Lleida, sobre un total de 105 a tot Catalunya. D’aquests, 58 estan dissenyats per tal de respondre a les demandes de diferents sectors econòmics del territori. Quant al batxillerat, posaran en marxa una doble titulació de batxillerat amb ensenyaments esportius i artístics.

Cal presentar les sol·licituds del 14 al 21 En batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, el termini per preinscriure’s és del 14 fins al 21 de maig. Quant als cicles de grau superior, el termini és del 29 de maig al 5 de juny. En programes de formació i inserció, cal preinscriure’s del 13 al 24 de maig, i en educació d’adults, del 18 al 25 de juny. Pel que fa a la matrícula, a batxillerat i FP de grau mitjà, s’haurà de formalitzar entre el 9 i el 15 de juliol, si es té plaça assignada. Si hi ha avaluació al setembre, la data és del 6 al 10 de setembre, a batxillerat. En cicles de grau superior, cal matricular-se entre el 18 i 23 de juliol; en programes de formació i inserció, del 2 al 9 de setembre i en educació d’adults, del 2 al 9 de setembre.

tracking