SEGRE

ENSENYAMENTS POSTOBLIGATORIS BATXILLERAT

El batxillerat amplia l'oferta i es flexibilitza

L’Escola Ondara serà un dels centres on es podrà obtenir el doble títol de batxillerat i d’un cicle artístic o esportiu

Estudiants de segon de Batxillerat de l’institut Guindàvols.

Estudiants de segon de Batxillerat de l’institut Guindàvols.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oferta en batxillerat es reforça el curs que ve a l’implantar la doble titulació de batxillerat amb ensenyaments esportius i artístics. Es cursarà en tres anys i permetrà obtenir dos títols: el de batxillerat i el del cicle formatiu artístic de grau mitjà o de tècnic esportiu.

Es podrà cursar en la modalitat de batxillerat i cicle d’esports, com ara futbol i salvament i socorrisme; o bé en la modalitat de batxillerat artístic i arts plàstiques i disseny, com assistent a la gràfica impresa, assistent a la gràfica interactiva i decoració i ceràmica. L’Escola d’Art Ondara de Tàrrega serà un dels sis centres catalans que impartirà aquest doble títol.

D’altra banda, a quatre instituts de Barcelona s’implantarà com a prova pilot un nou batxillerat en tres anys, que es podrà cursar en funció de les recomanacions dels professors durant l’ESO. A més, per primera vegada es posa en marxa un batxillerat professionalitzador, orientat a l’accés als cicles formatius. Tal com va explicar el conseller d’Educació, Josep Bargalló, és una modalitat encarada als alumnes que fan batxillerat però que no volen fer les PAU. El tecnològic es podrà cursar en set centres i el batxillerat social, en cinc instituts.

Batxicat, en castellà i francès Una variant és el programa Batxibac, que permet cursar un currículum mixt, que suposa fer un terç de l’horari lectiu del batxillerat en llengua francesa, així com cursar llengua, literatura i història de França. L’alumne obtindrà el títol de batxiller i el diploma de baccalauréat si supera una prova externa. A Lleida es pot cursar en sis centres públics. Educació que traspassa fronteres Als alumnes amb gran interès per l’aprenentatge va dirigit el batxillerat internacional. Qui vulgui obtenir-lo haurà de seguir un itinerari curricular específic determinat per l’organització del batxillerat internacional per tal de fomentar l’excel·lència educativa. A Catalunya s’imparteix a quatre centres públics (com el Josep Lladonosa) i diversos de privats.

tracking