SEGRE

IGUALTAT DIA MUNDIAL

Lleida planta cara a l'LGBTI-fòbia

Trenta persones es van concentrar ahir davant la Paeria per reclamar una societat “oberta i diversa” || Demanen una resposta judicial “ferma” contra les agressions i més formació en docents

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de lleidatans es van concentrar ahir a la plaça de la Paeria de Lleida per defensar els drets del col·lectiu LGBTI i reivindicar una societat “oberta i diversa”. Fent onejar banderes de l’arc de Sant Martí, els portaveus de l’associació Colors de Ponent es van afegir a la celebració del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia amb la lectura d’un manifest en el qual van exigir a les administracions una resposta jurídica “ferma” a les agressions contra aquest col·lectiu, així com formar els docents en matèria de diversitat afectiva i sexual.

“Les coses han millorat molt en els últims anys però hem de continuar lluitant perquè encara a dia d’avui continuem patint discriminació laboral, familiar i escolar”, va explicar la presidenta de l’associació lleidatana, Maria Capell, que també va fer referència a una pintada homòfoba que fa dos mesos va aparèixer a les instal·lacions d’ETSEA i va assegurar, en aquest sentit, que “aquest tipus d’agressions són les que compliquen la vida de la gent i fan que no puguin viure amb llibertat, una cosa que no podem tolerar”.

Així mateix, Capell va apuntar a l’increment de denúncies com una de les assignatures pendents, al mateix temps que explicava que “quan una persona ha patit una agressió no té ganes de tornar a reviure-la i hi sol haver traves administratives, per la qual cosa hem d’aconseguir un sistema que doni suport i empoderi aquestes víctimes”. El col·lectiu també va mostrar la seua preocupació per l’avenç de l’extrema dreta, “que posa en perill les metes, que hem aconseguit fins ara”. Els ajuntaments de Puigverd de Lleida i la Paeria van ser alguns dels que ahir van lluir la bandera LGBTI a la façana. A la Noguera, el consell comarcal ha filmat al costat d’altres organismes un vídeo en defensa dels drets del col·lectiu.

Colors de Ponent va organitzar una concentració davant de la Paeria en el Dia contra l’LGBTI-fòbia.

Colors de Ponent va organitzar una concentració davant de la Paeria en el Dia contra l’LGBTI-fòbia.MAGDALENA ALTISENT

tracking