SEGRE

CERTAMEN AUDIOVISUAL

'Alien' inspira el Galacticat de Tàrrega

La mostra de cine fantàstic i de terror de Ponent se celebrarà del 7 al 9 de juny amb un total de 118 pel·lícules || Karra Elejalde rebrà el premi Pepe Mediavilla a una trajectòria fantàstica

432408_1.jpg

432408_1.jpgSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sisena edició del Galacticat de Tàrrega, la mostra de cine fantàstic i de terror de Ponent, es dedicarà als personatges femenins del gènere fantàstic i el fil argumental serà la pel·lícula Alien, coincidint amb el 40 aniversari de l’estrena. Durant els tres dies que durarà el certamen, es projectaran als Cinemes Majèstic de la capital de l’Urgell 118 pel·lícules amb un total de cinquanta hores de projecció, de les quals hi haurà vuitanta curtmetratges nacionals i internacionals, divuit curts fets durant el Galacticurs i vint llargmetratges amb nou estrenes, entre els quals val a destacar el film inaugural The hole in the ground, l’òpera prima del director irlandès Lee Cronin, que es podrà veure en primícia a Tàrrega.

El Galacticat estrenarà també en la sisena edició el premi Pepe Mediavilla a la trajectòria fantàstica en homenatge a l’actor de doblatge que va morir l’any passat i que va col·laborar amb la mostra de cine de Tàrrega des dels inicis. En aquesta primera edició, el premi serà per a l’actor, director de cine i guionista basc Karra Elejalde i l’entrega del guardó el farà la família Mediavilla.

La pel·lícula inaugural, de Lee Cronin, va debutar al festival de Sundance amb gran èxit de crítica

La mostra Galacticat està organitzada per l’Associació Galacticat i Circuit Urgellenc amb la col·laboració de l’ajuntament de Tàrrega. A la presentació, l’edil de Cultura, Raül Palacios, va destacar que “Tàrrega és epicentre cultural” i va posar en relleu els Cinemes Majèstic com “un dels elements dinamitzadors de la cultura i l’economia de la ciutat”, alhora que va agrair que l’organització dediqui el Galacticat a les “heroïnes del gènere fantàstic” i s’afegeixi així “a l’aposta del consistori per la igualtat”.

Quant al Galacticurt, el concurs de curtmetratges, va rebre en la tercera edició 450 obres de seixanta països, de les quals se’n van seleccionar vuitanta que podran veure’s al Galacticat dins de sis categories (dos per a menors d’edat i quatre per a adults) sobre terror, animació, temàtica lliure i ciència-ficció. El jurat està format per Mònica García, subdirectora de la Fundació del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges; Anna Solanas, directora de cine Stop-Motion, i Alfons Gorina, periodista i crític cinematogràfic.

La mostra arriba després de l’èxit de la primera edició del projecte pedagògic Galacticurs, amb classes de cine i tallers per a prop de 2.500 alumnes d’escoles i instituts de l’Urgell i la Noguera. De cara a l’any que ve ja treballen per duplicar el nombre d’alumnes i arribar a cinc comarques.

El festival de cine Galacticat, igual com el Paupaterres, ha estat seleccionat per la Fundació Catalunya Cultura per formar part del seu programa Impulsa Cultura.

tracking