SEGRE

FAUNA MEDI AMBIENT

Cura d'aus òrfenes a Lleida

El Centre de Fauna de Vallcalent atén una quarantena de pollets perduts o que han caigut del niu || Són els primers de la temporada i creixeran al centre fins a tornar al seu hàbitat

Exemplars de gamarussos al Centre de Fauna de Vallcalent.

Exemplars de gamarussos al Centre de Fauna de Vallcalent.GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de cria del Centre de Fauna de Vallcalent de Lleida, al Segrià, ha començat a acollir les primeres cries d’aus òrfenes de la temporada, coincidint amb l’arribada de la primavera i els primers naixements. Es tracta d’exemplars que es troben desvalguts, moltes vegades amb pocs dies de vida, després que hagin caigut del niu o que estiguin en perill per la proximitat de depredadors enmig de la naturalesa. El personal del centre s’encarrega d’alimentar-los cada tres hores fins que són capaços de menjar de manera autònoma. Després seran traslladats a les instal·lacions exteriors perquè aprenguin a volar i caçar. En aquell moment, els alliberaran al seu hàbitat perquè continuïn el desenvolupament en llibertat.

De moment, els primers pollets que han arribat són espècies com gamarussos, puputs, ànecs, orenetes, xoriguers o pardals, entre altres aus. En total, més d’una quarantena de cries ja són a les incubadores. S’espera que el punt àlgid d’activitat de cria i alimentació dels pollets arribi entre mitjans de juny i finals de juliol.

La Generalitat va destacar ahir que la dedicació i entrega del personal del centre, del departament de Territori i Sostenibilitat, de Forestal Catalana i voluntaris és fonamental per a la supervivència d’aquestes cries, ja que els alimenten un per un fins que poden valer-se per si mateixos.

Durant la temporada passada, el Centre de Fauna de Vallacalent va acollir un total de 866 exemplars de 46 espècies diferents. D’aquests, 55 eren ous, 790 pollets, quatre mamífers i 17 adults.

Recuperen un exemplar de tortuga de Florida al Camí de Sucs, a Almacelles

L’equip del Seprona de la Guàrdia Civil va recuperar dimecres un exemplar de tortuga de Florida que es trobava al camí de Sucs, al terme municipal d’Almacelles. Un ciutadà va alertar els agents i van traslladar l’animal al Centre de Fauna de Vallcalent. Aquesta tortuga està considerada una espècie exòtica invasora, per la qual cosa està prohibida la seua introducció.

Exemplars de gamarussos al Centre de Fauna de Vallcalent.

Exemplars de gamarussos al Centre de Fauna de Vallcalent.GENERALITAT

tracking