SEGRE

Google retira d'internet 7 blogs que feien apologia de l'anorèxia i la bulímia

Gràcies a una reclamació de l’Agència Catalana del Consum

La consellera Chacón en la sessió de control d'avui

La consellera Chacón en la sessió de control d'avuiGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Google Ireland Limited ha bloquejat l’accés a 7 blogs d’internet per apologia dels trastorns alimentaris, atenent al requeriment fet per l’Agència Catalana del Consum (ACC). Es tracta dels primers resultats de l’aplicació del Decret Llei 2/2019, convalidat pel Parlament el passat 6 de març, que modifica el Codi de Consum i que dota la Generalitat d’eines legals per perseguir pàgines webs, blogs i xarxes socials que fan apologia dels trastorns alimentaris, com l’anorèxia i la bulímia.

En el marc de la sessió de control celebrada aquest dimecres al Parlament, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha informat de les primeres actuacions inspectores en aquest àmbit, i ha recordat que ha estat possible “gràcies a aquest Decret Llei de modificació del Codi de Consum, que és el primer de tot Europa que permet sancionar pàgines web i xarxes socials que amb continguts que promouen trastorns de la conducta alimentària, Per tant, el Govern de Catalunya és pioner”. Segons ha remarcat, “hem de celebrar que una actuació local, com la que hem dut a terme, hagi tingut abast internacional”.

Chacón també ha volgut destacar que aquests avenços “són resultat de l’estreta col·laboració de l’Agència Catalana de Consum amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia, sense oblidar l’important paper de motor que es fa des de Taula de Diàleg contra els Trastorns Alimentaris”.

tracking