SEGRE

SALUT INVESTIGACIÓ

L'IRBLleida lidera un estudi pioner amb mosques que aporta llum sobre la metàstasi

L’investigador Andreu Casali.

L’investigador Andreu Casali.IRBLLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un estudi liderat per l’investigador de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i professor associat a la Universitat de Lleida (UdL), Andreu Casali, ha aportat una mica de llum sobre els gens i mecanismes que formen part del procés de metàstasi −que provoca un noranta per cent de les morts relacionades amb el càncer− a partir d’un experiment amb mosques del vinagre. La investigació, en la qual han participat científics de la Universitat de Sheffield i l’IRB de Barcelona, ha aconseguit generar tumors a l’intestí de mosques adultes capaces de disseminar per tot l’organisme i colonitzar altres òrgans.

Amb els resultats d’aquest estudi, els investigadors han trencat la creença que la vida de les mosques era massa curta per presentar metàstasi i han generat un model que obre la porta a aprofitar la facilitat de manipulació genètica que ofereix aquesta espècie per a l’estudi de la metàstasi.

Els científics utilitzaran aquest model per identificar els gens que tenen un paper fonamental en la iniciació de la metàstasi en els humans.

tracking