SEGRE

LLEURE GASTRONOMIA

L'Aplec acomiada un nou any rècord amb l'objectiu d'obrir-se més al gran públic

Una festa de “desenfrenament controlat” que arriba als 200.000 visitants i collistes

Centenars de penyistes van complir ahir a primera hora la tradicional cercavila per la ciutat fins al recinte dels Camps Elisis.

Centenars de penyistes van complir ahir a primera hora la tradicional cercavila per la ciutat fins al recinte dels Camps Elisis.MARIONA KISKERI

Creat:

Actualitzat:

Paelles gegants, xarangues a tot drap, tones de caragols, molta cervesa i pistoletes d’aigua en acció. Aquests ingredients –barrejats, no agitats, com diria el famós agent secret– serveixen per convertir l’Aplec del Caragol en la festa més multitudinària de Lleida, amb diferència.

A la gresca es va sumar aquest any la calor estiuenca, que ahir va castigar el nombrós públic que es va passejar pels Camps Elisis i els supervivents de quatre jornades –sí, quatre, des de dijous a la nit– de “desenfrenament controlat”, com el va qualificar ahir el president de la Federació de Colles (Fecoll), Ferran Perdrix. Precisament aquest és l’èxit d’una festa XL (quaranta edicions) en què gaudeix, menja i beu un “disbarat” de gent, però sense gairebé incidències .

La tradicional imposició d’escarapel·les es va fer a la plaça Bores per agilitzar la cercavila de les penyes

Un èxit que es tradueix de nou en xifres de rècord: 13.500 collistes en 107 penyes, dos més que l’any passat, i unes 200.000 persones de dijous a diumenge. “Volem seguir obrint l’Aplec al gran públic, perquè els visitants puguin integrar-se dins de les penyes i es converteixin en els nostres primers ambaixadors a l’hora d’exportar les excel·lències de la festa”, va assenyalar Perdrix. La presència forana també es va deixar veure en les xifres del restaurant de l’Aplec, que fins ahir al migdia ja havia servit una tona i mitja de caragols en 5.300 menús.

Com és tradicional, la jornada dominical va començar a primera hora amb la cercavila de les penyes, que va culminar amb la imposició d’escarapel·les per part de l’alcalde en funcions, Fèlix Larrosa. En aquesta ocasió no al costat d’Indíbil i Mandoni sinó –per agilitzar la desfilada– a la plaça Bores, just a l’entrada dels Camps Elisis, sota L’Arbre Paer de Benet Rossell. Després del dinar, la xaranga final va acomiadar els últims herois fins l’any que ve.

Més de 160 atencions sanitàries lleus L’organització va informar que fins ahir al migdia s’havien produït 163 atencions sanitàries per part dels efectius de la Creu Roja, totes de caràcter lleu, sobretot per cops, caigudes i algun tall i també per picades de mosquits. Únicament van haver d’efectuar-se dos trasllats a centres hospitalaris per cops, en un cas al genoll i en un altre a l’omòplat, per avaluar l’abast d’aquestes lesions. En aquest sentit, el president de la Fecoll, Ferran Perdrix, va valorar sobre manera aquesta baixa xifra d’incidències –similar a la de l’any passat– en un esdeveniment festiu en el qual participen tants milers de persones.

tracking