SEGRE

CELEBRACIONS FESTES

Lleida canta al cor de les persones

Prop de 1.200 cantaires es van donar cita als Camps Elisis per visibilitzar el treball d’entitats d’ajuda social || La jornada va comptar amb tallers i activitats amb la participació de 34 corals

Els Camps Elisis es van omplir de persones en la X Trobada de Corals amb el lema “Lleida canta a les Persones”.

Els Camps Elisis es van omplir de persones en la X Trobada de Corals amb el lema “Lleida canta a les Persones”.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Camps Elisis van ser ahir l’escenari de Lleida Canta a les Persones en la X Trobada de Corals i Entitats de Catalunya que organitza la Coral Maristes Montserrat i la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). Prop de 1.200 cantaires procedents de tot Catalunya es van donar cita en aquest esdeveniment amb l’objectiu d’agermanar el cant i les persones donant a conèixer la tasca que es fa des de les diferents entitats lleidatanes que treballen en l’ajuda social i l’atenció a les persones amb discapacitat.

L’aplec va començar amb un dinar al campus de Cappont per passar després a l’assaig del cant comú. Un total de 34 corals es van inscriure en la trobada, a més d’una vintena d’entitats, entre aquestes Adima, Amill, Aremi, Arrels o Aspros, entre moltes d’altres. Entre tots han celebrat divuit tallers en aules de la UdL i els cantants i persones de les diferents agrupacions han dut a terme diverses activitats en comú.

Després van protagonitzar una cercavila fins al passeig central dels Camps Elisis per participar en l’espectacle conjunt Bateguem junts, que va reunir 1.500 persones entre cantaires, acompanyants, membres d’entitats i públic en general.

Els assistents van viure moments emotius i plens de simbolisme quan les corals van entonar tres cançons conjuntament, entre aquestes l’himne de l’encontre.

Els nens van ser els protagonistes del cant del Mantra del Cor i entre totes les entitats es va construir un cor gegant amb els diferents lemes per recordar la celebració.

Per finalitzar, tots els assistents a l’acte van compartir un dinar al pavelló 3 dels Camps Elisis i després van participar en un taller de gòspel. A les sis de la tarda la jornada va arribar a la fi cantant L’hora dels adéus.

Segons els membres de l’organització, el motiu d’aquestes celebració és que, “encara que sent tots diferents, tots ens trobem en un mateix camí per fer-nos més humans, respectant les diferències perquè la vida és més senzilla si respectem l’autenticitat de com som. Per aquesta raó, aquest any hem decidit cantar a les persones. Són deu anys que portem organitzant trobades per posar en relleu valors, encontres itinerants que aquest any compleixen deu anys i que el vinent serà a Cervera, on tots els actes estaran dedicats a la cultura”, van remarcar.

En la jornada van ser presents també representants de la Paeria de Lleida, la Diputació, la UdL i la conselleria de Cultura, que hi han col·laborat.

tracking