SEGRE

EDUCACIÓ TECNOLOGIA

Nens i robots, junts a la UdL

Nou rècord de participació en la cinquena edició del World Robot Olympiad amb 37 equips || Els guanyadors aniran a l’eliminatòria estatal el setembre vinent

Un dels grups participants en la cinquena edició del World Robot Olympiad ahir a la UdL.

Un dels grups participants en la cinquena edició del World Robot Olympiad ahir a la UdL.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’auditori del Centre de Cultures de la Universitat de Lleida (UdL) al campus de Cappont es va omplir ahir de petits grans enginyers robòtics durant la cinquena edició de la World Robot Olympiad, una iniciativa organitzada per l’empresa Engijoc i l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL. En aquesta edició s’ha assolit una xifra rècord de participants amb un total de 140 estudiants dividits en 37 equips, cinc més que en l’edició anterior, procedents de Ponent, Badalona (Barcelona), Platja d’Aro (Girona), Alcover (Tarragona), Tudela (Navarra) i Andorra, d’entre 7 i 15 anys. La competició consta de cinc categories: Elementary, amb vuit equips; Start, amb sis, Junior, amb setze; Football, amb dos; i WeDo, categoria nova d’aquest any, amb tres. En aquesta última, els participants van haver de construir un robot que pogués recollir els nens a les seues cases i transportar-los fins al col·legi.

El torneig consta de dos parts. En la primera, de construcció, els participants van tenir dos hores i mitja per muntar i programar un robot des de zero, sense ajuda per part de l’entrenador.

En la segona, els estudiants van comptar amb tres rondes de dos minuts per demostrar que el seu robot era capaç de superar el repte proposat.

D’altra banda, l’equip guanyador de cada categoria accedirà a l’eliminatòria estatal, que se celebrarà a Platja d’Aro el mes de setembre. Si la superen, competiran en la lluita pel títol mundial a Györ (Hongria) al novembre.

Un dels grups participants en la cinquena edició del World Robot Olympiad ahir a la UdL.

Un dels grups participants en la cinquena edició del World Robot Olympiad ahir a la UdL.MARIONA KISKERI

tracking