SEGRE

Lleida ciutat registra el seu dia més calorós de l'any amb 35,6 graus

La setmana que ve hi podria haver la primera onada de calor

La piscina municipal del barri de Cappont en una imatge d'arxiu.

La piscina municipal del barri de Cappont en una imatge d'arxiu.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A quatre dies perquè comenci oficialment l’estiu, la capital del Segrià va registrar aquest dimarts la temperatura més alta de tot Catalunya, el dia més calorós de l’any. Segons assenyalen les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, Lleida ciutat, concretament l’estació de Femosa, va registrar una temperatura màxima de 35,6 graus. En segona posició es va situar Vilanova de Segrià, on el termòmetre es va quedar als 35,1 graus.

El rànquing de temperatures màximes el van protagonitzar ahir les comarques lleidatanes. A Alcarràs, el termòmetre va arribar als 34,6 graus, i a Alfarràs, la temperatura màxima va ser de 34,3 graus. Tancant la llista es van situar els Alamús, amb 34,1 graus; Oliana, amb 34 graus, i Albesa, també amb 34. La previsió de cara al dia d’avui del Meteocat és que la temperatura mínima sigui lleugerament més baixa que la d’ahir, mentre que les màximes es mantindran entre els 30 i els 35 graus. A partir de demà i divendres es registrarà certa inestabilitat, amb temperatures més baixes i alguns núvols, sobretot al Pirineu i el Prepirineu, que podrien deixar xàfecs locals, i tornaran a escalar a partir de dissabte.

Segons les previsions meteorològiques, de cara al cap de setmana llarg de Sant Joan sembla que dominarà el sol i la calor normal de l’època estiuenca, però la setmana que ve podria arribar la primera onada de calor de la temporada amb l’entrada d’una massa d’aire africana. Tot i que encara és aviat per confirmar-ho, algunes previsions parlen que els termòmetres podrien arribar als 40 graus en alguns punts de Catalunya

tracking