SEGRE

RELIGIÓ POLÈMICA

Urgell suspèn 4 capellans més per suposades pràctiques sectàries

Inclosos dos de Bellver, que s’afegeixen als d’Alfarràs i el Pont de Suert

Imatge d’arxiu de la seu de la diòcesi d’Urgell.

Imatge d’arxiu de la seu de la diòcesi d’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbat d’Urgell va suspendre dilluns passat quatre capellans més per suposades pràctiques sectàries quan pertanyien a l’associació Seminari Poble de Déu. Entre ells es troben Carles Rivas Marra i Melcior Querol Solà, tots dos de la parròquia de Bellver de Cerdanya. Els altres dos són de la parròquia de Ribes de Freser, a Girona. Un d’ells és el rector del santuari de Núria.

L’associació Seminari Poble de Déu va ser fundada a Barcelona l’any 1977 i dissolta el 2017 arran d’aquesta investigació canònica. Estava formada per religiosos i laics i defensava que els dos havien de compartir les tasques parroquials. Pel que sembla, la Santa Seu va interpretar que aquestes teories comportaven “pràctiques sexuals dubtoses” i posaven en perill el celibat. Fonts de bisbat d’Urgell van explicar ahir que la diòcesi ha garantit que capellans d’altres parròquies oficiaran misses a Bellver de Cerdanya i a les altres localitats que han sigut afectades. El mateix va garantir ahir el bisbat de Lleida respecte als tres sacerdots d’aquesta diòcesi que han estat suspesos pel mateix motiu. Un dels quals, Daniel Gómez, de la parròquia de les Borges Blanques, ja havia deixat el servei des que es va iniciar aquesta investigació, fa aproximadament dos anys. Els altres dos són Josep Vicent Forner, de la parròquia d’Alfarràs, i Manel Serradell, de les del Pont de Suert i Vilaller. En els dos casos, el bisbat lleidatà garantirà que capellans d’altres parròquies celebrin totes les cerimònies religioses mentre el tribunal eclesiàstic de Vic investiga, per ordre del Vaticà, els rectors ara suspesos (a tot Catalunya són 17).

Les diòcesis de Lleida i Urgell han actuat seguint el criteri de l’arquebisbat de Tarragona, que va demanar a la Santa Seu que no suspengués els sacerdots mentre el Tribunal Eclesiàstic de Vic no es pronunciï sobre els fets investigats. La Santa Seu ha desestimat aquesta petició i l’arquebisbat de Tarragona ha suspès diversos capellans afectats, un dels quals és el de Tarrés, a les Garrigues. El mateix han fet les diòcesis de Lleida i Urgell amb els seus set capellans afectats.

tracking