SEGRE

METEOROLOGIA

L'eclipsi parcial de lluna serà visible aquest dimarts des d'Espanya

L’eclipsi lunar es produeix quan la Terra s’interposa entre el Sol i la Lluna, enfosquint el nostre satèl·lit de forma passatgera

A dalt, imatge d’arxiu d’un eclipsi lunar. A baix, seqüència del que va tenir lloc l’any 2007.

A dalt, imatge d’arxiu d’un eclipsi lunar. A baix, seqüència del que va tenir lloc l’any 2007.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un eclipsi de lluna parcial tindrà lloc aquest 16 de juliol, horari universal UTC, i serà visible a Sud-amèrica, Àfrica, Àsia, Oceania i Europa, entre ells Espanya.

L’inici de l’eclipsi de penombra tindrà lloc a les 18.44 hores UTC i serà visible a Oceania, Àsia, l’Àfrica oriental i central i l’est d’Europa. L’eclipsi parcial començarà les 20.02 UTC, arribant al seu màxim a les 21.31 UTC, i finalitzant les 22.59 UTC, sent visible a Oceania, Àsia, Europa, l’Àfrica i Sud-amèrica.

L’eclipsi acabarà el dia 17 les 0.17 UTC, i podrà veure’s en les seues últimes fases a Àsia occidental, Europa, l’Àfrica, Sud-amèrica i l’extrem oriental d’Amèrica del Nord, segons indica l'Instituto Geográfico Nacional.

L’eclipsi lunar es produeix quan la Terra s’interposa entre el Sol i la Lluna, enfosquint el nostre satèl·lit de forma passatgera. En aquest cas, la Terra no arribarà a tapar del sol la totalitat de l’hemisferi lunar visible des del nostre planeta.

tracking