SEGRE

TURISME BALANÇ

Quants turistes han visitat Lleida aquest 2019?

Francesos, nord-americans i anglesos lideren el rànquing de visitants estrangers

El Bus Turístic començava ahir la campanya d’estiu.

El Bus Turístic començava ahir la campanya d’estiu.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 17.500 turistes han visitat la ciutat de Lleida en els sis primers mesos de l’any, un 1,5% més que el mateix període de l’any passat. Aquestes són les dades de l’Oficina de Turisme, que també revelen que la majoria de visitants provenen de França, Estats Units i Anglaterra, en aquest ordre. Un cel ennuvolat va acompanyar ahir la presentació de la campanya d’estiu de Turisme de Lleida.

Entre les propostes per a aquests mesos de vacances destaca el Bus Turístic, que recorrerà els principals punts d’interès de la ciutat fins a l’11 de setembre. Pel que fa a les rutes, es mantindran aquelles que recorren els voltants de l’Eix Comercial, el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella i el Castell dels Templers, així com l’antic barri jueu recuperat recentment, la Cuirassa.

Com a novetat, s’incrementa el nombre de visites de la ruta Les veus de la Cuirassa, que passa d’una cada mes a quatre.

Així mateix, es modifica l’horari de visita (passa de diürn a nocturn) i el recorregut, ja que finalitzarà a l’interior del Parador Nacional del Roser. La ruta City Tour, que recorre la capella del Peu del Romeu, la Catedral Nova, l’antic hospital Santa Maria, l’avinguda Marquès de Blondel, la plaça Sant Francesc, el palau de la Paeria, l’escultura d’Indíbil i Mandoni i el conjunt monumental de la Seu Vella, també amplia la disponibilitat, amb visites els diumenges i dilluns.

La programació de visites guiades inclourà la nova iniciativa Templer per una nit, que consisteix en set visites nocturnes per descobrir els secrets de l’orde dels Templers. Per als més petits, es programaran els tallers infantils Els cavallets del Temple, que tindrà lloc els dies 31 de juliol i el 14 i el 28 d’agost i començarà a les 10.30 hores. Totes les visites guiades tenen un preu de cinc euros, encara que són gratuïtes per als menors de tretze anys.

El punt de sortida és l’Oficina de Turisme de Lleida, situada al número 31 del carrer Major. En el cas de les activitats al Castell dels Templers, comencen les 12.00 al mateix castell. Les activitats nocturnes comencen a les 20.30 hores.

tracking