SEGRE

DENÚNCIA MASCLISME

Concentració a Lleida contra els últims atacs a dones

Concentració a Lleida contra els últims atacs a dones || Dones a Escena demana inhabilitar els dos professors acusats d’abusos a l’Aula de Teatre

Imatge de la concentració. A baix, la portaveu de Dones a Escena, durant la lectura del manifest.

Imatge de la concentració. A baix, la portaveu de Dones a Escena, durant la lectura del manifest.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mig centenar de persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça Paeria per condemnar els últims casos d’agressions sexuals com el de Manresa en què quatre joves han estat empresonats aquesta mateixa setmana acusats de la violació múltiple d’una menor. Convocats per la Coordinadora 8M Lleida, l’acte també va servir per donar veu a Dones a Escena, que ha denunciat públicament suposats casos d’abusos sexuals per part de dos professors de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, que judicialment s’han arxivat perquè han prescrit.

Una portaveu de Dones a Escena va llegir el manifest que ha impulsat el col·lectiu i en què, entre altres aspectes, demanen “la inhabilitació dels dos professors denunciats. No podem consentir que aquestes persones tornin a treballar en l’àmbit educatiu ni amb menors d’edat. Volem viure, treballar i formar-nos en espais segurs i lliures de violències”. Així mateix, van recordar que “és necessari concretar què farà l’Aula o qualsevol altre centre de formació escènica si aquests abusos tornen a succeir. Hem de generar un ambient de suport i confiança, amable i segur, a fi que, si hi ha altres alumnes que els han patit, puguin sortir a la llum”.

Al seu torn, des de la Coordinadora 8M van recordar que “a Lleida també hem tingut casos que reclamen que plantem cara per eradicar qualsevol tipus de violència de gènere”.

Entre altres exemples, van citar la condemna només per abusos sexuals a tres joves que van forçar una jove amb discapacitat intel·lectual o el veí de Montoliu de Lleida que dimecres va ser condemnat a quatre anys i mig de presó per haver abusat d’una de menor (vegeu SEGRE d’ahir).

Imatge de la concentració. A baix, la portaveu de Dones a Escena, durant la lectura del manifest.

Imatge de la concentració. A baix, la portaveu de Dones a Escena, durant la lectura del manifest.MARIONA KISKERI

tracking