SEGRE

INTERNET DELICTES SEXUALS

Glossari del ciberassetjament

Joves amb telèfons mòbils.

Joves amb telèfons mòbils.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sèxting sense consentiment

El sèxting és una conducta d’alt risc que practiquen els adolescents. Fa referència a l’intercanvi de missatges o imatges de contingut sexual a través d’internet. Es converteix en delicte quan el material és reexpedit a altres persones sense consentiment. Aquesta conducta es coneix formalment com sexpreading.

Sextorsió

Es basa en el xantatge a una persona amb l’amenaça de publicar contingut de caràcter sexual, aconseguit de forma voluntària, a través de les xarxes socials. S’exigeix una quantitat de diners.

Cyberbullying

Violència entre iguals, que consisteix a assetjar la víctima a través de missatges, imatges, vídeos o comentaris. A diferència de l’assetjament, no hi ha contacte directe cara a cara i es prolonga més en el temps a causa de la viralització.

Child grooming

És un delicte que comet un adult que contacta amb un menor a través d’internet i hi estableix un vincle de confiança per aconseguir una activitat sexual. En moltes ocasions es fa passar per una altra persona per aconseguir-hi un contacte físic.

Happy slapping

Enregistrament d’una agressió física, verbal o sexual i la seua difusió a través d’internet per guanyar popularitat.

Sharenting

És la pràctica cada vegada més habitual de mares i pares d’exhibir públicament i constantment la vida dels seus fills a la xarxa (aniversari, activitats, moments de lleure...). Sembla inofensiu, però pot tenir conseqüències per a la vida futura dels nens i nenes per l’empremta digital.

Incitació a conductes nocives

L’exposició involuntària a la violència afecta la salut i la integritat física del menor. Per exemple, plataformes que expliquen o inciten a l’autolesió o webs de promoció de trastorns alimentaris com l’anorèxia i la bulímia.

Violència virtual en la parella

Aquesta violència es defineix com el conjunt de comportaments repetits que pretenen controlar, menyscabar o causar un mal a la parella o exparella, per la qual cosa és molt probable que qui pateixi o provoqui violència en el món físic, ho faci també en el virtual. Es porta a terme mitjançant l’intercanvi de missatges, control de les xarxes socials o webs, apropiació de les contrasenyes i difusió de secrets o informació compromesa.

Exposició a material sexual

Es produeix quan un menor d’edat rep o visualitza imatges o vídeos que no ha escollit ni ha volgut veure, però que es troba que algú l’hi ha enviat de forma directa o indirecta.

tracking