SEGRE

PROJECTES ANIMALS

La Paeria controlarà i censarà les colònies de gats de carrer

Traurà a concurs a la tardor la gestió del pla per esterilitzar aquests felins

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria traurà a licitació la tardor que ve la gestió d’un programa pilot de control de colònies de gats de carrer, una iniciativa que pretén millorar el benestar d’aquests animals i minimitzar les molèsties que poden ocasionar als veïns. Així ho va assegurar ahir el tinent d’alcalde de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, que va explicar que aquest projecte comptarà amb la col·laboració de les entitats animalistes de la ciutat per elaborar el primer cens de gats de carrer i controlar la població mitjançant l’esterilització. També s’identificarà les persones que alimenten aquests felins.

En els pròxims mesos es durà a terme una campanya de divulgació per donar a conèixer el projecte i aconseguir la implicació de tots els col·lectius que conviuen amb aquests gats. En aquest sentit, es portaran a terme xarrades informatives entre les associacions de veïns. El programa preveu seguir el sistema de Captura, Esterilització i Retorn (CER), així com portar a terme controls sanitaris.

El seguiment de les colònies serà constant i anirà a càrrec de voluntaris, que estaran coordinats per l’entitat animalista a la qual s’adjudiqui el servei. A la reunió d’ahir van assistir representants de l’Associació de Voluntaris del CAAC de Lleida, Progat, CES Lleida i el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia.

Carnets identificatius a Balaguer

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va anunciar fa tot just una setmana que identificarà amb carnets les persones que donen menjar als gats de carrer per assegurar que aquesta tasca es porta a terme de forma correcta i controlada. “Expedirem uns carnets alimentadors, de manera que eludirem totes aquelles persones que no hauran passat per una certa formació”, va explicar Ignasi Vidal, al mateix temps que va afegir que l’objectiu és mantenir controlada la població de gats de carrer, que a la capital de la Noguera formen seixanta colònies.

Una voluntària donant menjar ahir als gats d’una colònia de carrer.

Una voluntària donant menjar ahir als gats d’una colònia de carrer.MAITE MONNÉ

tracking