SEGRE

PRESTACIONS SERVEIS SOCIALS

Lleida perd 161 perceptors d'ajuts a la Dependència en només sis mesos

Les comarques de Ponent perden beneficiaris en els últims mesos, amb un total de 161 perceptors menys en el sistema en un any || En canvi, s’han registrat prop de 3.600 sol·licituds més

A la província de Lleida hi ha un total de 12.061 beneficiaris de l’ajut de Dependència.

A la província de Lleida hi ha un total de 12.061 beneficiaris de l’ajut de Dependència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuts a la Dependència han patit un retrocés a les comarques de Ponent en els últims mesos ja que, per primera vegada en molt temps, el sistema està perdent beneficiaris en lloc de guanyar-los. La mort dels titulars de les prestacions, així com la llista d’espera per accedir a la Dependència, i la falta d’un nou pressupost estatal, explicarien aquest saldo negatiu. Segons les últimes dades publicades per la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies, a 30 de juny d’aquest any hi havia un total de 12.061 beneficiaris de l’ajuda de Dependència a la província de Lleida, cosa que representa que en només tres mesos el sistema ha perdut tres beneficiaris. Un descens que s’agreuja si es compara amb el segon trimestre de l’any passat, amb el descens d’un total de 161 beneficiaris a les comarques de Ponent.

Tanmateix, el nombre de sol·licituds no deixa d’augmentar i l’últim any s’han presentat prop de 3.600 peticions per accedir a aquestes prestacions. Des que es va posar en marxa el sistema el 2007, s’han presentat 49.704 sol·licituds i aquest any, en només tres mesos, la Generalitat n’ha rebut 1.144 de procedents de Lleida.

En el conjunt de l’Estat ha tornat a augmentar el segon semestre, amb 75.000 només a Catalunya

En el conjunt de Catalunya, el sistema no ha registrat un descens de beneficiaris entre el primer i el segon trimestre de l’any, com sí que ha passat a Lleida. Actualment, un total de 173.161 catalans perceben algun tipus de prestació per Dependència mentre que en els primer sis mesos de l’any s’han registrat més de 29.700 sol·licituds noves. Segons l’última xifra disponible, en els últims cinc anys prop de 600 lleidatans havien mort mentre esperaven aquesta prestació.

D’aquests, gairebé 500 ja la tenien reconeguda mentre que més de 1.200 van acabar el 2018 a l’espera de passar la valoració per accedir als ajuts. La llista d’espera a Espanya ha tornat a augmentar per primera vegada des del 2015. De fet, segons va publicar el diari El País, més de 256.000 persones esperen a rebre l’ajuda.

Encara que les competències estan transferides, el Govern de l’Estat ha de cofinançar el sistema, però només aporta el 20% segons la Generalitat. L’Associació Estatal de Directors Gerents en Serveis Socials xifra en gairebé 75.000 les persones que estan en llista d’espera a Catalunya.

tracking