SEGRE

Cinc detinguts a Benidorm per una nova agressió grupal a una dona

La denunciant té 20 anys i els presumptes agressors entre 18 i 19

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la sentència de La Manada a la plaça Paeria.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la sentència de La Manada a la plaça Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc homes d’entre 18 i 19 anys han estat detinguts la passada matinada com a presumptes autors d’una agressió grupal a una dona de 20 anys, de nacionalitat noruega, en un habitatge de Benidorm (Alacant), segons la Guàrdia Civil.

L’institut armat ha informat que els cinc arrestats, quatre de 19 anys i el cinquè de 18, i tots de nacionalitat francesa, estaven de vacances a Benidorm i ha afegit que els fets han ocorregut, suposadament, la passada matinada.

A les 1.45 hores la víctima i una altra jove de la mateixa edat i també noruega van acudir al centre de salut de la propera població d’Alfaz del Pi, on es va donar avís a la Guàrdia Civil d’un suposat cas d’agressió sexual i també d’abusos sexuals. Es va activar un operatiu que va conduir a les detencions entre les 4 i 4.30 hores dels cinc individus, que tenien previst tornar a França aquest dimecres.

La víctima havia relatat als agents que, a través d’una xarxa social a Internet, ella i la seua amiga havien conegut diversos joves francesos, que es trobaven de vacances a Espanya. Van quedar amb ells a Benidorm i van marxar tots junts al domicili vacacional d’aquests, encara que en un moment donat de la nit una de les joves noruegues va marxar de l’habitatge i va deixar l’altra sola amb els cinc homes. En un moment posterior es va produir la suposada agressió sexual grupal i els agents tracten d’aclarir ara si l’altra jove, la que va marxar, va poder sortir del domicili de forma voluntària o no.

En la seua denúncia davant de la Guàrdia Civil, les dos dones van facilitar les dades i fotografies dels perfils de les xarxes socials dels cinc suposats autors i van afegir que aquests havien comentat que marxarien al seu país durant el present dimecres.

La Guàrdia Civil d’Altea va dissenyar un dispositiu a Benidorm en el que va participar un sergent primer de la Gendarmeria Francesa que està destinat temporalment a la ciutat turística alacantina en un programa policial d’intercanvi en èpoques estivals.

El suport d’aquest agent francès "va ser fonamental" en la investigació, segons la Guàrdia Civil, que ha afirmat que després d’incessants gestions a contrarellotge es va aconseguir la detenció cap a les 4 hores de dos dels cinc presumptes agressors mentre els altres tres van ser capturats mitja hora després.

Mentrestant, les dos dones van ser traslladades a l’hospital de Villajoyosa per ser sotmeses a un reconeixement mèdic més exhaustiu.

La investigació continua oberta per tal de determinar amb exactitud el grau de participació de cadascun d’ells i a l’espera que passin a disposició del jutjat de guàrdia de Benidorm demà dijous.

tracking