SEGRE

Un xef lleidatà, candidat al premi Plato de Oro 2019

Es tracta de Mateu Blanch, del restaurant Caravista

Mateu Blanch.

Un xef lleidatà, candidat al premi Plato de Oro 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cuiner lleidatà Mateu Blanch ha estat nominat al premi Plato de Oro 2019, guardó que atorga cada any Radio Turismo per reconèixer la trajectòria “dels professionals, xefs i restaurants que viuen per a la gastronomia sense necessitat d’ocupar un lloc en les guies d’alt standing”, així com per “incentivar i agrair la sacrificada feina” d’aquests professionals.

El lliurament dels guardons (mitja dotzena de premis en total repartits entre diversos cuiners i establiments de l’Estat espanyol) tindrà lloc a la ciutat de Madrid a l’octubre d’enguany en el decurs de un multitudinari sopar de gal·la que comptarà amb la presència de diversos representants de l’àmbit de la restauració i del món de la comunicació.

Els candidats al premi, instituït l’any 1985, són nominats pels “chamberlaines” (responsables de cada província espanyola) i seleccionats pels “comendadores” (responsables de cada comunitat autònoma), que es reuneixen finalment a Madrid amb la Junta Directiva central, de la qual surten els guanyadors anuals.

Copropietari del restaurant-peixateria Caravista de Lleida des del 2018, Blanch ha estat reconegut amb diversos guardons al llarg de la seva carrera. El 2012 va rebre el Premi a la Innovació Distform al Congrés Gastronòmic de Madrid Fusión; el 2008 va ser reconegut amb el Premi de Catalunya en la 20a edició del Concurs de Cuina Àngel Moncusí als cuiners guanyadors dels últims 20 anys, i el 1999 va guanyar la 12a edició del Concurs de joves cuiners Àngel Moncusí. És per tant l’únic cuiner que ha guanyat dues vegades aquest darrer premi. També ha estat finalista en el Concurs Internacional "El Millor de la Gastronomia" celebrat a Sant Sebastià (2003).

És coautor del llibre 'Festival Art & Gastronomia’.

tracking