SEGRE

El BOE publica aquest divendres el llistat de 4.427 espanyols morts en camps nazis

Deu mil persones van ser deportades a camps de concentració pel govern franquista

El camp de concentració de Mauthausen.

El BOE publica aquest divendres el llistat de 4.427 espanyols morts en camps nazisEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Registre Civil Central publica aquest divendres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el llistat de 4.427 espanyols morts en els camps de concentració nazis a Àustria de Mauthausen i de Gusen, que depenia de l’anterior, amb l’objectiu de facilitar als familiars el seu registre com a morts. Amb aquesta mesura, la magistrada-jutge del Registre compleix una de les iniciatives de la Llei de Memòria Històrica per a la reparació de les víctimes del nazisme, informa el Ministeri de Justícia en un comunicat.

Els familiars i interessats tindran la possibilitat de presentar al·legacions i sol·licitar correccions en el termini d’un mes. Així seran inclosos en el registre de morts, estatus que encara no tenien. El ministeri indica que la nòmina d’espanyols que van perdre la vida en els camps de Mauthausen i Gusen anotada a la Direcció General dels Registres i del Notariat ha estat comparada amb altres bases de dades.

Les persones interessades en presentar al·legacions podran fer-ho a partir d'aquest divendres a internet a través de dos enllaços a pàgines web que apareixeran a l’edicte publicat en el BOE.

Destaca Justícia que la iniciativa persegueix agrair i reparar els més de deu mil espanyols deportats a camps de concentració pel govern franquista, dels quals més de la meitat va perdre en ells la vida. Recorda, a més, que el Consell de Ministres va acordar a l’abril establir el 5 de maig com a dia d’homenatge a aquestes víctimes.

tracking