SEGRE

TEATRE TRADICIONS

La Guerra del Pallars reviu amb les Festes del Setge d’Olp

Amb representacions des de demà a Rialp, Llavorsí, Peramea, Olp i Sorre

Actors i actrius amateurs assagen ‘La profecia de Gradepus’.

Actors i actrius amateurs assagen ‘La profecia de Gradepus’.JOSEP DE MONER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més i amb l’objectiu de commemorar els nou dies del setge d’Olp per les tropes dels Cardona i l’entrega del Castell de València d’Àneu per Caterina Albert, esposa del comte Hug Roger III –fets de gran rellevància en el marc de la Guerra del Pallars i la història de la comarca que van tenir lloc entre el 1484 i el 1487–, el grup de teatre El Setge d’Olp representarà a partir de demà en diferents escenaris de la comarca l’obra còmica La profecia de Gradepus en el marc de les XII Festes del Setge d’Olp, organitzades per l’ajuntament de Sort i l’Associació de Veïns d’Olp. L’espectacle teatral i musical en pallarès estarà sota la direcció de Jordi Pérez Soldevila, que també va escriure el guió, i comptarà amb la participació d’actors i actrius amateurs del territori.

El contingut de l’obra d’aquest any gira al voltant dels fets de la Guerra del Pallars en la qual Hug Roger III, l’últim comte, es va enfrontar a Ferran el Catòlic i després de set dies de setge la plaça d’Olp va caure en mans de les tropes enemigues, fet que va significar l’exili d’Hug Roger III –que va acabar sent detingut a Nàpols– i el final del comtat. Aquest capítol es lligarà amb fets més propers temporalment: els afusellats a la guixera de Sort durant la Guerra Civil.

La primera representació serà demà a les 22.00 h davant les antigues escoles de Rialp. Les actuacions seguiran dimarts les 22.00 h a la plaça de l’Esglèsia de Llavorsí; dimecres a les 22.00 h a l’era d’Ortega de Peramea; dijous a les 22.00 h a l’envelat de la plaça d’Olp i divendres a les 22.00 h a l’envelat de la plaça de Sorre. El preu de les entrades és de 10 euros.

tracking