SEGRE

SALUT

Una dona de 74 anys, segona mort confirmada pel brot de listeriosi

Presentava patologies prèvies

Una dona de 74 anys, segona mort confirmada pel brot de listeriosi

Una dona de 74 anys, segona mort confirmada pel brot de listeriosiEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 74 anys ha mort a l’hospital Virgen del Rocío de Sevilla infectada per listeria i s’ha convertit en la segona víctima mortal confirmada pel brot originat per la carn entatxonada de l’empresa Magrudis.

La dona morta presentava patologies prèvies i s’incloïa dins de la població de risc, mentre que prossegueix la investigació del cas d’un home malalt terminal de càncer de pàncrees que va morir la setmana passada després de donar positiu en listeria, tot i que encara no s’ha confirmat la seua relació amb aquest brot fins el resultat de les anàlisis moleculars.

La primera mort per aquest brot va ser una anciana de 90 anys que va ingressar el 15 d’agost a l’hospital amb un estat de salut "deteriorat" després de menjar carn entatxonada i que va morir cinc dies després.

El nombre de pacients infectats per listeriosi o amb sospita d’estar-ho ingressats als hospitals andalusos s’ha reduït en un 20 % l’últim dia, ja que s’ha passat de 108 a 86, sense comptabilitzar aquesta nova mort.

Les embarassades ingressades als hospitals públics i privats són tres menys que el dia anterior i estan en tractament antibiòtic, sense que s’hagin produït l’últim dia avortaments o infeccions en nounats.

En total, el nombre de persones amb infecció confirmada des de l’inici de l’alerta, decretada el 15 d’agost, ascendeix 196 persones, la majoria a Sevilla, amb 161 casos.

La Fiscalia de Sevilla investiga un possible delicte contra la salut pública després de la denúncia presentada per la Junta d’Andalusia contra l’empresa Comercial Martínez León, que hauria comercialitzat la carn entatxonada de Magrudis, origen del brot de listeriosi, sense un etiquetatge correcte.

La Junta va presentar la denúncia davant de la Fiscalia perquè confirmés que Martínez León va reenvasar la carn de Magrudis sense indicar quin era el proveïdor del producte.

El gerent de Magrudis, José Marín, ha dit desconèixer la data exacta de l’última inspecció externa a les seues instal·lacions, però ha explicat que va ser "fa uns mesos" i que s’han seguit els protocols d’higiene i desesterilització.

La ministra de sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, ha contestat que el responsable de l’empresa que fabricava la carn entatxonada contaminada "haurà de dir el que consideri", però ha remarcat que el "bacteri" que va generar la malaltia "no es produeix per màgia".

Carcedo ha demanat de comparèixer la propera setmana en la comissió corresponent del Congrés per explicar les mesures que s’han adoptat per aturar el brot de listeriosi originat a Sevilla, i el conseller andalús de Salut i Famílies, Jesús Aguirre, ha sol·licitat comparèixer "com més aviat millor" en el Parlament andalús per aportar "tota la informació" sobre el brot.

tracking