SEGRE

El creixement de l'obesitat a Espanya ja és similar al dels EUA

El 25% de la població té problemes de sobrepès

El creixement de l'obesitat a Espanya ja és similar al dels EUA

El creixement de l'obesitat a Espanya ja és similar al dels EUAEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 25% de la població a Espanya és obesa o té problemes de sobrepès i el ritme de creixement d’aquesta malaltia és ja tan accelerat com als Estats Units, situant al país en el segon d’Europa, per darrere del Regne Unit, amb més casos de la considerada "pandèmia del segle XXI". Ho han alertat experts en el tema amb motiu d’acollir Madrid, a partir d’aquest dimarts, el XXIV Congrés Mundial de la Federació Internacional de Cirurgia de l’Obesitat i Malalties Metabòliques (IFSO) i el XXI Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia de l’Obesitat Mòrbida i de les Malalties Metabòliques (SECO).

En l’actualitat, el 25 % de la població a Espanya és obesa o té problemes de sobrepès i es tracta d’una malaltia que causa 131.000 morts a l’any al país.

Una de les novetats del congrés serà el debat sobre si s’ha d’ampliar l’espectre de persones amb sobrepès i obesitat que poden sotmetre’s a una cirurgia bariàtrica. "Si s'amplia l’espectre, s'amplia el nombre de persones que podran beneficiar-se d’aquesta cirurgia i, en conseqüència, solucionar la seua malaltia, considerada avui dia la pandèmia del segle XXI", ha assenyalat en una nota el doctor Joan Pujol, membre d’IFSO i SECO.

Al Congrés assistiran especialistes i professionals, nacionals i internacionals, implicats en combatre l’obesitat i abordar les patologies associades com malalties cardiovasculars, hipertensió arterial, hipercolesterolèmia, càncer, insuficiència respiratòria, problemes múscul esquelètics i infertilitat tant en homes com en dones, entre altres.

tracking