SEGRE

TRANSPORT TECNOLOGIA

El vol comercial més llarg, de Nova York a Sydney

Prova per estudiar l’impacte d’aquests desplaçaments en la salut || Va tardar 19 hores i 16 minuts després de recórrer 16.000 km

Un dels passatgers que van participar en la prova.

Un dels passatgers que van participar en la prova.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un avió de l’aerolínia australiana Qantas va aterrar ahir a Sydney després de completar un vol des de Nova York de 19 hores i 16 minuts sense escales per estudiar l’impacte d’aquests desplaçaments a la salut, en el que va suposar l’assaig del vol comercial més llarg del món. El vol, que va aterrar a les 07.16 hora local i va cobrir una distància total de 16.200 quilòmetres, és el primer dels tres de prova previstos amb els nous Boeing 787-9s entre Sydney i Londres, i entre Sydney i Nova York.

“Aquest vol suposa un precedent realment important per a l’aviació. És d’esperar que es converteixi en l’avenç d’un servei regular que accelerarà la forma en què la gent viatja d’un extrem del món a un altre”, va declarar Alan Joyce, director executiu de Qantas Group. “El que ja ha quedat clar és quant temps podem estalviar. El nostre vol regular des de Nova York fins a Sydney amb una parada va enlairar-se tres hores abans que el vol directe, però nosaltres arribem alguns minuts abans, la qual cosa significa que estalviem bastant temps”, va afegir Joyce. Un total de 49 persones van viatjar a l’avió, sis dels quals voluntaris que estaven equipats amb tecnologia portàtil per observar les seues constants vitals. Van seguir un pla de son, ingesta de menjar i beguda i de moviments físics dissenyat per contrarestar el desfasament horari.

tracking