SEGRE

SALUT PROJECTES

L'IRBLleida ja suma 100.000 € contra el càncer de mama

Mamapop, La Caixa i IRBLleida van rubricar de nou la col·laboració.

Mamapop, La Caixa i IRBLleida van rubricar de nou la col·laboració.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’IRBLleida ha rebut un total de 100.000 euros en quatre anys per a la investigació contra el càncer de mama, dels quals 92.000 € pertanyen als beneficis obtinguts de les cinc edicions del Mamapop a Lleida i els 8.000 euros restants corresponen a aportacions d’altres entitats.

Per cinquè any consecutiu, l’Obra Social La Caixa va aportar 8.000 euros a l’IRBLleida, que com va apuntar el director de l’Àrea de Negoci de CaixaBank, Albert Biosca, es mostra molt satisfet amb aquest projecte.

L’espectacle solidari Mamapop tindrà lloc a l’Auditori Enric Granados el 23 i 24 de novembre

L’investigador del Grup de Recerca de Biomarcadors a Càncer (GReBiC) de l’IRBLleida, Serafín Morales, i la gerent del centre, Reyes Grases, van explicar que, en aquests moments, l’objectiu és determinar quins són els gens que donen una millor i més ràpida resposta al tractament per poder personalitzar els cicles de quimioteràpia i arribar a la curació de les pacients. Morales va afegir que fins ara la investigació ha confirmat que més presència de glòbuls blancs i del gen HER2 augmenta la probabilitat de resposta positiva. Per això “hem intentat elaborar com un codi de barres del tumor per identificar les característiques que té. Llavors a través d’una biòpsia líquida es pot buscar a la sang perifèrica la resposta que té el tumor”.

Manel Simon, director del Mamapop, va avançar que els preparatius de la sisena edició de l’espectacle solidari Mamapop estan en marxa. Diumenge tindrà lloc el primer assaig general a l’Auditori Enric Granados. El concert se celebrarà els pròxims 23 i 24 de novembre amb tres actuacions, una a les 19.00 i a les 22.00 de dissabte i una altra diumenge a les 18.00. Les entrades ja es poden adquirir a través de la pàgina web www.mamapop.cat.

tracking