SEGRE

GUIA

L'Arnau va atendre l'any passat uns dos-cents parts prematurs

Famílies i professionals celebren el Dia de la Prematuritat

Famílies que van participar ahir durant l’actuació dels Pallapupas.

Famílies que van participar ahir durant l’actuació dels Pallapupas.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Arnau de Vilanova va atendre l’any passat un total de 2.415 parts dels quals uns 200, el 8 per cent, van ser prematurs, és a dir abans de la setmana 37 de gestació. De fet, es tracta d’un percentatge que s’ha mantingut estable durant els últims 10 anys a l’hospital lleidatà. Aquestes xifres es van donar a conèixer ahir en el marc el Dia Mundial de la Prematuritat.

La Unitat Neonatal del centre hospitalari lleidatà va acollir ahir, amb motiu d’aquesta commemoració, una jornada destinada a les famílies dels nadons que ha tractat. La jornada va servir com un espai de trobada entre les famílies i els professionals per compartir experiències i emocions des del naixement dels nens, a més de reflexionar sobre els reptes i la problemàtica sobre als nens prematurs i les seues famílies.

El centre hospitalari va registrar 2.415 naixements el 2018, dels quals un 8% van ser prematurs

El Dia Mundial de la Prematuritat es commemora cada 17 de novembre des del 2008 i el promou la Fundació Europea per a la Cura dels Nounats, European Foundation For The Care Of Newborn Infants (EFCNI), i les associacions de pares i mares de prematurs d’arreu del món.

La celebració de Lleida va comptar amb diverses activitats al llarg del matí com una actuació dels Pallapupas, un taller infantil, un esmorzar per als assistents i l’exposició fotogràfica de l’associació Dits Petits per visibilitzar la prematuritat.

tracking