SEGRE

ESGLÉSIA CLERGAT

El bisbe de Solsona augura que hi pot haver capellans casats

Creu que Europa pot seguir l’exemple de la zona de l’Amazones || “Patim una crisi vocacional molt greu”, afirma

Xavier Novell.

Xavier Novell.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, considera que si s’aprova l’ordenació d’homes casats per exercir el sacerdoci catòlic a l’Amazones per falta de clergues, també Europa podria fer el mateix.

A la glossa dominical, el bisbe lleidatà recorda que fa pocs dies s’ha fet públic el document final de l’Assemblea especial del Sínode dels Bisbes per a la zona panamazònica, on el papa Francesc, en el seu discurs final, va ressaltar la importància del document en relació amb els desafiaments evangelitzadors, ecològics, socials i pastorals de l’Església en aquelles latituds.

Al document final de la trobada s’obre la porta a l’ordenació d’homes casats i l’accés de les dones al diaconat, encara que el bisbe de Solsona convida a llegir el text complet per trobar els matisos a aquests titulars.

Novell precisa que el document final d’un sínode “és un document important però que no té cap valor normatiu. El que té valor és l’exhortació postsinodal que publiqui el papa”, per la qual cosa recomana esperar a veure què diu Francesc.

“L’Amazònia pot ser un cas particular més d’ordenació presbiterial d’homes casats. Però si el motiu d’aquest canvi en la disciplina eclesiàstica –és un tema que no afecta la doctrina–, és l’atenció de les comunitats, inevitablement altres regions que pateixen escassetat de clergat demanaran el mateix”, adverteix Novell. “Segurament també a Europa, on patim una crisi vocacional molt greu des de fa molts anys”, conclou el bisbe.

Per una altra banda, el papa Francesc va dir aquest cap de setmana que està pensant introduir el “pecat ecològic” dins del catecisme, atès que els comportaments contra el medi ambient són també contra “la casa comuna”. “Un sentit elemental de justícia implicaria que alguns comportaments, dels quals les empreses són generalment les responsables, no quedin impunes. Es poden considerar un ecocidi”, va sentenciar.

tracking