SEGRE

GUIA

Assassinada per la parella una jove de 26 anys a Tenerife

L’agressor, que no tenia denúncies prèvies, va ser detingut || Augmenten els intents d’homicidi i els abusos a Catalunya

Capçalera de la manifestació celebrada ahir a Barcelona.

Capçalera de la manifestació celebrada ahir a Barcelona.LAURA FÍGULS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sara tenia 26 anys i estudiava un programa de formació a l’Institut Tecnològic d’Energies Renovables perquè volia aspirar a un futur professional, però no va poder. Ahir, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, va ser assassinada presumptament per la seua parella a Tenerife. La jove, que també havia fet pràctiques a l’ajuntament de Granadilla, procedia de Lleó però feia anys que vivia a Tenerife i residia amb la seua àvia al barri de San Isidro. Des de feia tres mesos hi convivia amb el seu presumpte agressor, un jove de 29 anys que, presumptament, va clavar un ganivet a la Sara al coll. La jove va poder trucar al telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista però els serveis sanitaris que van arribar al domicili, també alertats pels veïns, no van poder fer res per salvar la seua vida, ja que, a causa de la gravetat de les ferides, ja havia mort. El presumpte agressor, sense antecedents ni denúncies prèvies, es va autolesionar i va ser detingut. Amb la seua mort, la Sara es converteix en la vuitena víctima per violència masclista a les Canàries. En el que va d’any, han estat assassinades 52 dones a Espanya.

Per la seua part, els Mossos d’Esquadra han instruït fins a l’octubre d’aquest any un total d’11.103 denúncies en l’àmbit de la violència de gènere, fet que suposa un 1,5% més. Així mateix, van assenyalar que els delictes que més augmenten són les temptatives d’homicidi i els abusos sexuals en l’àmbit de la parella. Les manifestacions contra aquesta xacra social van succeir a tota la geografia catalana, espanyola i mundial. A Barcelona, unes 10.000 persones es van manifestar contra la violència masclista i van demanar als homes “no callar” davant d’aquest tipus de situacions. A Istanbul, la Policia turca va dispersar amb gasos lacrimògens un miler de persones que es van manifestar pel centre de la capital. En el que va d’any més de tres-centes dones han estat assassinades a Turquia.

Una víctima de violència masclista s’enfronta a Ortega Smith

Una víctima de violència masclista va increpar ahir el portaveu de Vox a l’ajuntament de Madrid, Javier Ortega Smith, després de pronunciar un discurs en què va fer una crida a “trencar el silenci negacionista” i que va provocar que nombroses dones que assistien a l’acte en commemoració del 25-N abandonessin la sala. Nadia Otmani, presidenta de l’associació de dones Al Amal i que va quedar paraplègica des que li van disparar per defensar la seua germana de l’agressor, va dir que “estem suportant molt, i jo d’aquest país no cobro res i fa 20 anys que lluito contra la violència de gènere. Respecteu les dones víctimes de violència masclista”. És primer cop en 15 anys que l’ajuntament de Madrid no ha subscrit una declaració institucional contra la violència masclista pel bloqueig de Vox, que va tornar a defensar la derogació de la llei de violència de gènere, que va qualificar de “farsa”. Per la seua part, la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, va avisar la “ultradreta” de Vox que els demòcrates estaran “davant” i seran “ferms” davant dels “atacs” que llança contra la violència de gènere.

tracking