SEGRE

SALUT ATENCIÓ

L'Arnau de Vilanova, en col·laboració amb l'AECC i Fruits de Ponent, repartirà sucs naturals i fruita entre els usuaris de radioteràpia

L’Arnau de Vilanova, en col·laboració amb l’AECC i Fruits de Ponent, repartirà sucs naturals i fruita entre els usuaris de radioteràpia || La iniciativa beneficiarà 250 pacients a l’any

Imatge de família dels organitzadors del projecte ‘Amb tu’, que oferirà aigua i fruita als pacients.

Imatge de família dels organitzadors del projecte ‘Amb tu’, que oferirà aigua i fruita als pacients.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Millorar l’atenció i el benestar dels prop de 250 pacients oncològics que cada any reben radioteràpia a Lleida, així com dels familiars que els acompanyen. Amb aquest objectiu, voluntaris de l’AECC - Catalunya contra el Càncer repartiran a partir d’ara botelles d’aigua, sucs naturals sense sucre, infusions, caramels i fruita de la cooperativa Fruits de Ponent a les sales d’espera del servei d’Oncologia Radioteràpica de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, que incorpora una nova font d’aigua.

I és que, segons va explicar ahir Moisés Mira, cap d’aquest departament, un 25 per cent dels pacients oncològics necessiten beure aigua abans del tractament de radioteràpia i amb aquest nou acord tindran un dispensador que els farà més còmoda aquesta preparació, mentre va posar èmfasi en la importància de dur a terme “petits gestos” que impactin positivament en la comoditat dels usuaris.

La sala d’espera d’Oncologia Radioteràpica compta ara amb un nou dispensador d’aigua

En aquesta línia es va expressar també la gerent d’AECC a Lleida, Eva Figuera, que va recordar que “des de fa més de vint anys tenim voluntaris que participen en programes d’acompanyament a l’Arnau, a més de treballar per detectar les necessitats dels pacients i dels seus acompanyants, una figura molt important en el procés de curació i que no s’han d’oblidar. I aquest programa pilot és un pas en la col·laboració de l’entitat amb l’hospital, que ens ha fet adaptar-nos a les noves necessitats”.

Precisament, seran aquests voluntaris els que repartiran prop de 70 sucs a la setmana amb un carro que estarà disponible de dilluns a divendres −en diferents horaris− i oferiran informació sobre l’associació. Per la seua part, el president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, va apostar per promocionar els hàbits de vida saludables i va apuntar que “és un honor col·laborar amb l’AECC de Lleida i l’Arnau de Vilanova per posar el nostre gra de sorra en la responsabilitat social i alleujar l’estrès que suposa per als pacients haver de passar per l’àrea de radioteràpia”.

El servei d’Oncologia Radioteràpica de l’hospital lleidatà atén cada dia una mitjana de vuitanta pacients, cadascun dels quals rep sessions diàries que es prolonguen diverses setmanes.

Música per curar i art per “humanitzar” els tractaments L’Arnau de Vilanova treballa des de fa diversos anys amb diferents entitats locals per millorar l’estada hospitalària. Un d’aquests projectes rep el nom de Radiació +++ i es va posar en marxa en col·laboració amb el Centre d’Art la Panera per humanitzar el servei d’Oncologia Radioteràpica. La proposta se centra en la interacció entre artistes de diverses disciplines amb malalts, familiars i els professionals. Fins ara, han participat en el projecte la il·lustradora Josune Urrutia, la dissenyadora lleidatana Lara Costafreda i l’empresa Domestic Data Streamers, entre altres artistes. Així mateix, l’hospital lleidatà i l’Orfeó Lleidatà van iniciar aquest mes un projecte pioner que consisteix a oferir sessions de musicoteràpia als pacients, familiars i personal sanitari de la Unitat de Cures Intensives (UCI). Els músics Pau Gimeno i Raquel Peremartí acudeixen cada setmana a l’hospital per posar-hi una nota d’alegria.

tracking