SEGRE

La Generalitat aprova oposicions a 7.668 places docents per aquest any

Inici de les oposicions en un centre de Lleida el juny passat.

Inici de les oposicions en un centre de Lleida el juny passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Executiu de la Generalitat va aprovar ahir una oferta d’ocupació públic de 7.668 places de cossos docents per al 2019, de les quals 5.648 corresponen a la taxa d’estabilització i consolidació de l’ocupació temporal i 2.020 a la reposició de jubilacions. “Són places dels cossos de mestres i de professors de Secundària, d’arts plàstiques i disseny, de tècnics de FP i d’escoles oficials d’idiomes”, va explicar la portaveu Meritxell Budó. La Generalitat vol incrementar d’aquesta manera l’estabilitat de les plantilles i reduir l’alt percentatge d’interinitat.

El Govern va aprovar un acord l’octubre del 2017 que fixava la taxa addicional per a l’estabilització i la consolidació de l’ocupació temporal en un total de 15.658 places específiques de funcionaris de cossos docents. Les ofertes públiques d’ocupació es poden executar en tres anys, per la qual cosa Educació farà en els pròxims cursos convocatòries d’oposicions “massives” fins al 2022, i aquest any ja va fer la primera amb 5.005 places.

La distribució de places en l’oferta de taxa d’estabilització és de 954 mestres, 4.585 professors de Secundària, 60 d’escoles d’idiomes, 40 d’arts plàstiques i disseny i 9 de taller d’arts plàstiques i disseny. Respecte a les 2.020 places per la taxa de reposició, 1.177 són de mestres, 752 de professors de Secundària, 68 de professors tècnics de FP, vuit escoles d’idiomes, 12 de d’arts plàstiques i disseny i 3 de mestres de taller d’arts plàstiques i disseny.

La Generalitat també va aprovar subscriure un acord de col·laboració entre la conselleria i el ministeri d’Educació per promoure la programació informàtica en Batxillerat i en FP a través del projecte Escola de pensament computacional, que fomenta l’ús de la programació de robots per treballar la informàtica, electrònica i mecànica com a recurs educatiu.

tracking