SEGRE

CLIMA

La 'cimera de Greta'

L’activista s’ha afegit a una seguda

La 'cimera de Greta'

La 'cimera de Greta'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sobtada i imprevista arribada de Greta Thunberg al recinte firal on se celebra la Cimera Climàtica de Madrid ha desviat tots els focus cap a l’activista sueca i ha convertit la cita, encara que sigui de moment, en la 'cimera de Greta'.

Envoltada per impressionants mesures de seguretat, la jove sueca ha estat a tota hora seguida per desenes de càmeres de televisió, fotògrafs, periodistes i joves activistes de molts països.

La jove ha accedit al recinte firal per la "zona verda", l’espai obert a la participació social, on ha recorregut breument les instal·lacions que tenen diverses institucions i organitzacions no governamentals, a més de deixar-se fotografiar amb altres joves activistes i voluntaris, majoritàriament espanyols.

Greta Thunberg s’ha traslladat minuts després fins la "zona blava", la més "oficial" de la cimera i gestionada per Nacions Unides, on un centenar de joves de l’organització Fridays for Future tenia programada una seguda reivindicativa.

L’activista s’ha afegit a aquella seguda, on després han format un cercle agafats de les mans i han cantat lletres reivindicatives i eslògans a favor d’una ambició climàtica més gran.

La presència de Greta a les instal·lacions del recinte firal ha desviat l’atenció de tots els mitjans de comunicació que cobreixen la cita per captar les primeres imatges de l’activista en la reunió anual del clima.

Un núvol de 'flaixos’, càmeres, telèfons mòbils i enregistradores sobrevolaven els voltants de Thunberg, i s’han succeït també les empentes en els accessos més estrets, perquè no només periodistes volien una instantània de la jove sueca.

L’activista ha arribat a Madrid en un tren procedent de Lisboa, ciutat que va atracar després de creuar l’Atlàntic en un catamarà al costat d’una família australiana que li va cedir un espai a la nau.

Aquesta tarda té previst fer una roda de premsa en "La Casa Encendida", un centre cultural ubicat a Madrid, abans de sumar-se a la manifestació convocada per diverses organitzacions juvenils per reivindicar a les delegacions oficials un compromís més gran amb el clima i que passin de les paraules als fets.

L’activista ha estat a tota hora envoltada per un imponent servei de seguretat integrat per personal de la seguretat privada contractada per la fira de Madrid i per agents de seguretat de Nacions Unides.

La 'cimera de Greta'

La 'cimera de Greta'EFE

La 'cimera de Greta'

La 'cimera de Greta'EFE/Juan Carlos Hidalgo

tracking