SEGRE

INICIATIVES FESTES

Cap persona sense Nadal

Un total de 120 lleidatans sense llar van assistir ahir al dinar que organitzen anualment Arrels, Agrupa’t i la Paeria || També van poder gaudir d’una batucada i d’un concert de rumba

El menjador de Maristes va acollir el dinar nadalenc, al qual van assistir 120 persones.

El menjador de Maristes va acollir el dinar nadalenc, al qual van assistir 120 persones.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Aquest dinar és per a aquelles persones que passen per una mala situació i que no tenen el caliu de familiars i amics en aquestes dates tan assenyalades.” Amb aquestes paraules va descriure Òscar Costa, subdirector d’Arrels Sant Ignasi, l’objectiu del dinar de Nadal que es va celebrar ahir a la ciutat de Lleida per a les persones sense llar i que organitzen aquesta fundació, l’associació Agrupa’t i l’Àrea d’Inclusió de la Paeria. La iniciativa, que va nàixer fa 15 anys, va comptar amb 120 comensals i es va celebrar al menjador del col·legi Maristes, que cedeix l’espai. El dinar va ser elaborat per la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (Fecoll). Els voluntaris van arribar a primera hora del matí per cuinar un menú en el qual no van faltar els tradicionals caragols.

L’esdeveniment va començar a les 13.00 hores amb una actuació de percussió a càrrec de Batukats de l’Ala d’Aitona, que va donar pas al dinar. Òscar Costa va explicar que “és una manera d’oblidar per unes hores la situació que viuen de risc d’exclusió social i de gaudir d’un dinar festiu en companyia”. Tampoc hi van faltar els torrons i neules, en una sobretaula que va incloure un concert de rumba catalana i garrotines a càrrec d’Er Taqueta i Carles Juste Lo Beethoven.

El col·legi Maristes va tornar a cedir el seu menjador i el menú, amb caragols, va ser elaborat per la Fecoll

El subdirector d’Arrels va recordar que “persones que viuen una situació d’invisibilitat han pogut sentir-se avui protagonistes i compartir un moment especial amb les persones que les acompanyen en el seu procés de vida com són Arrels, Agrupa’t i l’Àrea d’Inclusió de la Paeria”. A més, va voler afegir l’altruisme del col·legi Maristes i la Fecoll. D’altra banda, val a recordar que dissabte també es va celebrar el dinar per a gent gran que viu sola i que organitza l’associació Amics de la Gent Gran de Lleida (vegeu SEGRE d’ahir), en el qual van participar una seixantena de persones.

Més de vuitanta persones viuen al carrer a la capital del Segrià Arrels Sant Ignasi ha atès aquest any, fins a finals d’octubre, 946 persones sense ingressos, de les quals més de 730 viuen en condicions insalubres i 81 són sensesostre. Segons el balanç, “cada vegada són més les persones sense llar que pateixen una patologia psiquiàtrica i, si no disposen d’un entorn que els ofereixi suport, és molt difícil accedir a un diagnòstic professional i fer un seguiment”. En aquest sentit, van afirmar que “hi ha un 27% més de persones sense sostre a la ciutat”. Quant al perfil dels atesos, van destacar una “cronificació” de la pobresa, per la qual cosa “molts usuaris tenen problemes per entrar en una dinàmica normalitzadora i d’autonomia”.

El menjador de Maristes va acollir el dinar nadalenc, al qual van assistir 120 persones.

El menjador de Maristes va acollir el dinar nadalenc, al qual van assistir 120 persones.MAITE MONNÉ

tracking