SEGRE
Sorteig de la Loteria de Nadal

Sorteig de la Loteria de Nadal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A escassos dies de la celebració del Sorteig Extraordinari de Nadal, i quan tot està llest perquè es reparteixin 2.380 milions d’euros en premis, recordem les qüestions més rellevants per cobrar els premis aquest any.

En primer lloc, i encara que sembli una obvietat, és requisit imprescindible presentar el dècim o resguard premiat per poder cobrar un premi de Loteria de Nadal. Si els premis són inferiors a 2.000 euros, es poden cobrar exclusivament en un dels 11.000 punts de venda de Loteries a partir de la tarda del 22 de desembre, quan finalitzin tant les verificacions dels números extrets com els processos informàtics. Atès que el Sorteig se celebra diumenge, cal tenir en compte que els punts de vendes poden no estar oberts al públic aquell dia.

Si el premi acumula un import igual o superior a 2.000 € es cobrarà en les entitats financeres autoritzades la llista de les quals es troba disponible en els punts de venda de Loteries i en la pàgina web oficial. En aquest cas cal recordar que els diumenges no sol ser un dia d’obertura per a les entitats financeres.

Com és el pagament?

El pagament ha de ser immediat, amb l’única tardança de la verificació de l’esmentat premi a través de la passarel·la de pagament de Loteries. No obstant això, les entitats financeres no podran fer efectiu el pagament del premi sense obtenir dels guanyadors tota la documentació necessària per donar compliment a la normativa sobre prevenció de blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme. El pagament es realitzarà mitjançant xec o transferència bancària. Per al seu cobrament l’entitat no podran obligar al jugador agraciat a obrir cap compte en l’esmentada entitat financera. Tampoc no podran cobrar cap tipus de despesa ni comissió per realitzar el pagament.

Aquest any el 'Gordo' serà més gran. Els guanyadors cobraran un import net de 324.000 euros (davant els 322.000 del Sorteig de l’any passat). Això és a causa que la quantia exempta del gravamen especial sobre premis aquest any és 20.000 euros.

El dret al cobrament dels premis de Loteria de Nadal caduca als tres mesos, comptats a partir de l’endemà al de la celebració del sorteig. És a dir, que es poden presentar al cobrament els dècims o resguards premiats de Loteria de Nadal fins el 23 de març de 2020, inclusivament.

Si el dècim o resguard premiat està deteriorat el client ha de personar-se en un punt de venda de Loteries, emplenar el formulari “Sol·licitud de Pagament de Premis”, firmar-lo i aportar el dècim o resguard deteriorat, que serà remès a Loteries per a la seua autenticació. Si el dècim es comparteix, s'ha d'identificar a tots els participants a l’hora de cobrar els premis iguals o superiors a 2.000€ en les entitats financeres. Els guanyadors poden sol·licitar un certificat acreditatiu del premi a efectes fiscals.

tracking