SEGRE

INICIATIVES INFANTESA

Construint l'educació

La Seu Vella acull l’activitat ‘La Città Infinita’, en què participen 300 nens || Els més petits dissenyen amb materials reciclats la seua ciutat ideal

Uns 300 nens i nenes van construir ahir la seua ciutat ideal amb materials reciclats.

Uns 300 nens i nenes van construir ahir la seua ciutat ideal amb materials reciclats.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ensenyar als nens i nenes valors tals com la sostenibilitat o la solidaritat i fomentar l’enginy i la creativitat són alguns dels objectius de la iniciativa creada per l’arquitecte italià Mao Fusina, La Città Infinita, organitzada ahir per l’entitat de criança sostenible Llavors de Vincle a la Seu Vella. L’activitat, en la qual van participar un total de 300 nens i que també se celebra avui de 09.30 hores a 16.30, consisteix en un joc educatiu en el qual els més petits construeixen la seua ciutat ideal amb materials reciclats donats per fàbriques. “Volem que els nens s’empoderin i tinguin el dret a dissenyar la ciutat que ells volen”, va explicar Roberta Genova, impulsora de La Città Infinita a Espanya. La matèria primera que s’utilitza per a aquesta activitat, més d’una tona de peces, està composta en la gran majoria per productes amb defectes de fàbrica “que acabarien a les escombraries”, va afirmar Genova. “No són peces que encaixen les unes amb les altres, per la qual cosa inevitablement els més petits han de tirar d’enginy per construir.”

A més, les sessions compten amb música relaxant perquè els assistents s’ho passin millor i se centrin únicament en el joc. “Aquesta és també una manera d’estrènyer vincles entre pares, mares i fills ja que es desterra per un temps la tecnologia”, va afegir Genova. La Città Infinita també s’ha portat a terme en altres punts de la geografia espanyola com Madrid o Barcelona. “Procurem que totes les sessions se celebrin en algun lloc emblemàtic de la ciutat, per això vam escollir la Seu Vella, perquè els petits també siguin conscients del seu patrimoni”, va precisar la responsable, Roberta.

Uns 300 nens i nenes van construir ahir la seua ciutat ideal amb materials reciclats.

Uns 300 nens i nenes van construir ahir la seua ciutat ideal amb materials reciclats.AMADO FORROLLA

tracking