SEGRE

TRADICIONS NADAL

El pessebrista lleidatà Virgilio del Olmo, invicte 26 anys després

Instal·la el pessebre a l’església de la Mariola

Del Olmo davant del seu pessebre, que es podrà visitar a la parròquia de Sant Pau fins al 2 de febrer.

Del Olmo davant del seu pessebre, que es podrà visitar a la parròquia de Sant Pau fins al 2 de febrer.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, i amb aquest ja en van 26, el pessebrista lleidatà Virgilio del Olmo s’ha tornat a proclamar campió del concurs organitzat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes en la categoria Esglésies. De fet, fa tres anys l’associació li va crear un premi especial a mida atesa la seua clara imbatibilitat amb el nom de Primer Premi General Concurs Pessebres.

Del Olmo va muntar el primer pessebre de petit a la seua Conca natal fa ja més de mig segle i des d’aleshores ha seguit amb la tradició. Ara, amb 81 anys i després de sis mesos de treball, ha tornat a instal·lar un pessebre a la parròquia de Sant Pau de la Mariola. En aquesta ocasió, d’uns 30 metres quadrats, amb més de 300 figuretes –30 de les quals mòbils– i amb dos detalls més que reconeixibles. El primer, les muntanyes de Montserrat de fons i, el segon, la utilització en miniatura de la tècnica de la pedra seca, molt present a Ponent i declarada Patrimoni de la Humanitat a finals del 2018. El pessebre, construït amb poliestirè i material reciclable, es podrà visitar a la parròquia fins al 2 de febrer en horari de missa.

tracking