SEGRE

GUIA

La Casa Reial, “decebuda” amb els ducs de Sussex

Segons la BBC, el Palau de Buckingham es mostra en desacord sobre la retirada || No van informar prèviament de les seues intencions

Meghan i Enric, en una imatge d’arxiu durant un acte oficial de la Casa Reial britànica.

Meghan i Enric, en una imatge d’arxiu durant un acte oficial de la Casa Reial britànica.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’inesperat anunci dels ducs de Sussex de renunciar a les actuals obligacions a la família reial britànica a canvi d’una vida més independent va colpejar dimecres la monarquia.

Va ser un anunci a través de les xarxes socials que, com apunten mitjans britànics, no hauria estat debatut amb Isabel II, l’àvia del príncep. Segons la BBC, el Palau de Buckingham està “decebut” amb el procedir de la parella. Sobre aquest “ajustament” a les seues vides o ruptura a mitges amb el Palau, els ducs van avançar que continuarien col·laborant amb la família reial en ple, però la sobirana del Regne Unit va respondre en un comunicat que les converses estan en una “etapa primerenca” i és prou conegut que entre els Windsor l’individualisme es castiga amb repudi. Fins a la ruptura, ha estat un curt però controvertit camí de divuit mesos des del casament el maig del 2018, en el qual Meghan i el seu pare ja van protagonitzar la primera de moltes polèmiques que han fet córrer rius de tinta. Després d’això va arribar el més o menys virtual enfrontament amb els ducs de Cambridge, el naixement del seu primer fill, que van entendre com un acte “privat”, diversos escàndols per les excessives despeses de la parella i un viatge oficial a l’Àfrica que va quedar eclipsat per l’inici d’una croada contra la premsa britànica que va incloure el plor de Meghan.

Els ducs de Sussex no rebran fons públics, però mantindran la paga del príncep Carles

D’altra banda, revelen que faran “un “pas enrere” com a membres destacats de la reialesa per ser “econòmicament independents”, renunciant així als fons públics que reben –menys si participen en actes oficials a petició de la reina–, però mantindran la paga que perceben directament del príncep Carles del seu ducat privat de Cornualla.

A més, Meghan i Enric, que fa mesos van confessar sentir-se maltractats per la premsa britànica, en especial al ser ella de raça mestissa, i tenen diverses demandes en curs, han decidit redefinir la seua relació amb els mitjans.

tracking