SEGRE

SALUT PROTECCIÓ

Catalunya amplia la protecció contra la meningitis amb una nova vacuna

La conselleria de Salut amplia el calendari vacunal.

La conselleria de Salut amplia el calendari vacunal.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut ha modificat el calendari de vacunacions per incorporar a partir d’ara la vacuna contra la meningitis, l’antimeningocòcica conjugada tetravalent (MACWY), que substitueix la vacuna anti-meningococ C conjugada que s’estava posant fins ara en edat escolar.

La dosi d’aquesta vacuna s’administrarà gratuïtament a alumnes d’entre 11 i 12 anys (sisè de Primària) i amb aquest canvi s’amplia la protecció contra tres tipus més de meningococ, a més del tipus C que s’administrava fins ara. Aquesta modificació respon a l’acord del mes de març de l’any passat al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i té el vistiplau del Consell Assessor de Vacunacions. En aquest mateix acord es va especificar que també s’havia de fer una captació i vacunació de diferents grups d’adolescents i adults joves fins als 18 anys, i per fer-ho també es vacunarà durant dos cursos els alumnes de segon d’Educació Secundària.

Aquesta nova vacuna no afecta l’administració de la vacuna MC en els nadons d’entre 4 i 12 mesos, que es manté. Paral·lelament, també es preveu començar a vacunar als CAP tots els joves des dels 15 fins als 18 anys amb aquesta nova vacuna a mitjans d’any.

tracking