SEGRE

Ja és possible demanar un duplicat del permís de circulació a través d'internet

Cal disposar de DNI electrònic, certificat digital o clau d’accés davant de l’Administració (Cl@ve)

La seu de la Direcció General de Trànsit (DGT) a Lleida.

La seu de la Direcció General de Trànsit (DGT) a Lleida.Òscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha habilitat des d’aquest dimarts a la pàgina web de l’organisme un espai perquè els ciutadans puguin sol·licitar un duplicat del permís de circulació sense la necessitat de demanar cita prèvia ni d’acudir a la Prefectura més propera. Informa Trànsit que a partir d’aquest dimarts es podrà realitzar i pagar el tràmit a l’instant si es disposa del DNI electrònic, el certificat digital o la clau d’accés davant de l’Administració (Cl@ve) amb l’objectiu d’agilitzar aquest procés.

Una millora en la gestió dels duplicats que la DGT justifica en els avantatges que tindrà per a, a més d’eliminar el temps d’espera, solucionar certes incidències que impedeixin de sol·licitar-ho.

De la mateixa manera, si algun problema sorgeix a l’hora de realitzar el tràmit, Trànsit indica que el Centre Estrada CTDA, encarregat de donar el vistiplau a les peticions, es posarà en contacte amb l’interessat en el número de telèfon o l’adreça electrònica referides, evitant així acumular incidències en les prefectures provincials. Aquest centre enviarà el duplicat per correu postal a la direcció que hagi estat indicada al formulari de sol·licitud.

Per als duplicats per pèrdua, deteriorament o robatori, la plataforma facilitarà un permís provisional de circulació amb validesa fins l’arribada de l’oficial.

La DGT aprofita per recordar que a través de la seu electrònica, accessible a sede.dgt.gob.es, els ciutadans ja poden sol·licitar el permís internacional, així com que fer renovacions, matriculacions, consultar el saldo de punts i pagar taxes o multes, entre altres serveis. Un altre canal habilitat és el telèfon 060, mitjançant el qual ja es podia gestionar el duplicat del permís, a més de facilitar el canvi de forma segura del domicili on està registrat el vehicle o el mateix conductor o l’abonament amb targeta de sancions.

tracking