SEGRE

RELIGIÓ POLÈMICA

El rector de Solsona renuncia per diferències amb el bisbat

Lluís Tollar, titular des del 2011, ho va anunciar diumenge als feligresos

Lluís Tollar (esquerra) i Xavier Novell (centre), durant una missa a la catedral de Solsona.

Lluís Tollar (esquerra) i Xavier Novell (centre), durant una missa a la catedral de Solsona.BISBAT DE SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sacerdot Lluís Tollar ha renunciat com a rector de Solsona per diferències amb el bisbat. El religiós, de 44 anys i que estava al capdavant de la parròquia des del 2011, ho va anunciar diumenge als feligresos que van acudir a missa de l’església Cor de Maria. La diòcesi va confirmar ahir la renúncia, encara que no la va voler valorar i només va afegir que el bisbe, Xavier Novell, juntament amb els sacerdots Josep M. Montiu, Salvador Casafont i Lluís Grifell, cobriran provisionalment la plaça i compliran les funcions que fins ara assumia Tollar, a l’espera del nomenament oficial d’un nou rector. El sacerdot també era el canonge de la catedral.

Lluís Tollar va explicar als feligresos que “no és una decisió fàcil, però havia de fer un pas endavant per a la nostra parròquia de Solsona” i “quan et volen fer fora sí o sí i no poden entendre’t, és millor acabar com més aviat millor deixant el futur en mans de Déu”, segons va informar NacióSolsona. El rector també va afegir que “ara no em sento estimat al bisbat” i “en aquest moment no sé on aniré com a capellà ni com afrontaré el meu futur”. Pel que sembla, podria tenir importants desavinences amb el bisbe Novell. Aquest diari va contactar ahir amb Lluís Tollar per recollir més informació però va declinar fer qualsevol tipus de declaració en aquest sentit.

“Quan et volen fer fora sí o sí i no poden entendre’t, és millor acabar com més aviat millor”, va afirmar

La parròquia de Solsona és una de les més importants del bisbat juntament amb les de Tàrrega, Mollerussa, Cervera o Cardona. Tollar, nascut a Puig-reig i que estava al capdavant de la parròquia de Solsona des del 2011, va ser ordenat el 2008 per l’anterior bisbe, Jaume Traserra. Feligresos van descriure ahir el sacerdot com una persona molt treballadora, agradable i amb bon tracte cap a la comunitat. Fermí Manteca, rector de Torà i membre del col·lectiu de sacerdots progressistes Fòrum Ondara, va afirmar desconèixer-ne els motius i va afegir que “és molt poc habitual que es produeixi una dimissió d’aquest tipus; dedueixo que és perquè ho estava passant molt malament”.

tracking