SEGRE

La majoria dels joves demana aprendre habilitats en noves tecnologies

Una aula buida.

Una aula buida.Cynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una enquesta internacional realitzada amb motiu del Día de l’Educació, que se celebra aquest 24 de gener, revela que la immensa majoria dels joves està satisfet amb l’educació que rep, encara que gairebé la meitat demanda més formació en noves tecnologies, també que fomentin la creativitat i la curiositat. Un estudi realitzat per la Cimera Mundial per a la Innovació de l’Educació (WISE, per les seues sigles en anglès) de la Fundació Qatar en una vintena de països de diversos continents revela que el 80% dels joves enquestats, d’entre 16 i 25 anys, afirmen estar satisfets, o una mica satisfets, amb la seua educació. El 27% assegura estar "totalment satisfets".

Tanmateix, el 60% dels 9.509 joves que van participar en l’estudi demanen una formació més personalitzada, segons WISE. "Més del 60% dels joves diuen els agradaria que els seus mestres els donessin consells personals sobre la seua orientació professional i sobre maneres d’aprendre i estudiar adaptades a les seues necessitats", apunten. A més, el 44% dels estudiants demanden més temps per aprendre les habilitats sobre noves tecnologies i per a la creativitat i la curiositat.

Més enllà de la seua educació, el 87% dels joves creuen que la seua generació té la responsabilitat de millorar el planeta, l’estat del qual preocupa el 85% dels enquestats, encara que menys de la meitat, el 48%, afirma que se sent preparat per comprendre els grans problemes socials i prendre mesures per trobar solucions.

Entre les seues preocupacions, destaca la pobresa i la desigualtat social, seguits per temes com el canvi climàtic i el medi ambient, així com l’accés a l’ocupació. Però tan sols una minoria dels joves ja està activament involucrada en aquestes qüestions (17%, 19% i 20% respectivament).

tracking