SEGRE

EDUCACIÓ ENQUESTES

Els espanyols creuen que el pin parental és innecessari

El 49 per cent estan a favor que els pares decideixin sobre l’educació dels fills || Conclusions d’una enquesta d’Ipsos

Les queixes per xarrades sobre diversitat sexual són “residuals”.

Les queixes per xarrades sobre diversitat sexual són “residuals”.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé la meitat dels espanyols creu que els pares han d’assumir les principals decisions sobre el contingut que s’imparteix als seus fills a les escoles, tot i que consideren innecessari el pin parental. Així es desprèn d’una enquesta de la consultora Ipsos en què han participat 500 persones, de les quals només un 21% opina que l’Estat hauria de prendre les decisions sobre l’educació dels nens.

En aquest sentit, són els votants de Vox (76%) i el Partit Popular (73%) els que estan més a favor d’atorgar aquesta responsabilitat als pares, si bé hi ha unanimitat en el fet que l’Estat ha de tenir igualment un paper actiu en l’educació, promocionant la igualtat, la tolerància i la integració de tots els col·lectius. Pel que fa a la temàtica de les activitats, la majoria dels enquestats estan a favor dels continguts sobre violència de gènere i sexualitat, amb els votants d’Unides Podem com els més favorables a aquestes xarrades o tallers. Els partidaris de Vox, en canvi, es decanten per impartir continguts relacionats amb la defensa nacional (42%) i la religió catòlica (27%).

La majoria estan a favor que s’imparteixin xarrades sobre violència de gènere i sexualitat

L’informe conclou que, malgrat que la responsabilitat més gran recau sobres els pares, el pin parental es percep com una mesura innecessària, ja que des del principi els progenitors influeixen en l’educació a l’escollir el centre escolar al qual volen que vagin els seus fills i és lògic que també vulguin saber qualsevol xarrada que l’escola impartirà.

Debat escolar sobre el control de l’educació El pin parental és una sol·licitud escrita que va dirigida als directors dels centres educatius i en la qual els pares demanen que se’ls informi prèviament sobre qualsevol xarrada o taller sobre la diversitat LGBTI o el feminisme de tal manera que els progenitors donin el consentiment perquè els nens hi assisteixin.

tracking