SEGRE

SALUT DIA MUNDIAL

Lleida es bolca contra el càncer

L’AECC estrena una pel·lícula amb experiències personals de pacients, familiars i professionals || L’objectiu és explicar la tasca de l’associació, que va atendre més de 1.000 persones el 2019

Fotografia de grup d’alguns dels participants en la pel·lícula de l’AECC Lleida que es va presentar ahir al CaixaForum.

Fotografia de grup d’alguns dels participants en la pel·lícula de l’AECC Lleida que es va presentar ahir al CaixaForum.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una sala plena i gran expectació per conèixer de prop la tasca de pacients, familiars, professionals i voluntaris en la lluita contra el càncer. Amb motiu avui del Dia Mundial, l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Lleida va estrenar ahir, al CaixaForum, la pel·lícula Anomena-ho càncer. Històries darrere de la paraula, amb l’objectiu de donar a conèixer els serveis i les prestacions de l’AECC Lleida a través de les experiències viscudes pels usuaris i col·laboradors de l’associació.

Després de visionar la pel·lícula, que va acollir una gran ovació per part dels gairebé 200 espectadors que es van congregar al CaixaForum, es va dur a terme una taula redona en la qual es van desgranar els detalls de l’enregistrament i es va parlar de la malaltia a tots els nivells, amb pacients, familiars, professionals i voluntaris. Tots ells van explicar també els serveis que ofereix l’associació de forma gratuïta des de la prevenció, l’atenció psicològica o social i, sobretot, l’acompanyament.

Salut preveu un augment per l’envelliment de la població i un major tabaquisme en dones

L’últim any, l’AECC Lleida ha atès més de mil persones i ha organitzat més de 140 conferències de prevenció i hàbits saludables.

Actualment, l’entitat té prop de 600 voluntaris i 3.600 socis. Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, que es commemora avui, més de cinquanta municipis lleidatans il·luminaran de verd monuments i edificis. L’associació també aborda les necessitats econòmiques de la malaltia. De fet, un informe de l’AECC xifra en 19.300 milions d’euros el cost del càncer a Espanya, del qual el 45% l’assumeixen les famílies, sobretot per la pèrdua d’ingressos per incapacitat laboral.

Per la seua part, Salut estima que es diagnosticaran 39.000 casos nous de càncer el 2025, més que el 2019, un augment que respon a l’envelliment de la població i al tabac en el cas de les dones.

tracking