SEGRE

SALUT

L'OMS convoca reunió una mundial de científics que treballen sobre el coronavirus

L'OMS convoca reunió una mundial de científics que treballen sobre el coronavirus

L'OMS convoca reunió una mundial de científics que treballen sobre el coronavirusEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha convocat científics de tot el món que investiguen sobre el coronavirus a una reunió els dies 11 i 12 de febrer a Ginebra, amb l’objectiu d’accelerar el desenvolupament de test de diagnòstic, vacunes i medicaments contra aquesta malaltia.

"Tindrem una reunió sobre investigació i innovació amb científics de tot el món, alguns participaran en persona i altres de forma virtual, per coordinar esforços," ha dit aquest dijous el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en una roda de premsa en la que va informar dels últims esdeveniments relacionats amb l’epidèmia.

Segons dades actualitzades en el dia d’avui, els casos acumulats de coronavirus són 28.060 a la Xina, mentre que en uns altres vint-i-quatre països afectats se’n comptabilitzen 225.

Les morts per aquesta malaltia infecciosa, que en casos lleus té símptomes similars a un refredat i en els més greus a una pneumònia greu, s’eleven fins ara a 564 a la Xina i una a les Filipines.

Tedros va reconèixer que vacunes i tractaments no són solucions màgiques a l’epidèmia i que, en aquesta fase, és crucial insistir en les mesures bàsiques de prevenció, com tapar-se el nas i boca quan es tus o esternuda i el rentat regular de mans.

Preguntat en la roda de premsa sobre la mort del metge xinès que a finals del desembre passat va alertar de l’aparició del coronavirus després d’haver-se infectat, el director del Programa d’Emergència de l’OMS, Michael Ryan, va lamentar aquesta pèrdua. "Ens entristeix molt, com la pèrdua de qualsevol treballador de la sanitat que intenta ajudar als malalts", va dir.

En els dos últims dies els casos a la província xinesa d’Hubei, focus del brot, han augmentat en prop de 8.000, però Ryan va afirmar que, encara que aquesta xifra és molt elevada, no es pot afirmar que l’epidèmia ha arribat al seu pic.

"És massa aviat per fer prediccions", va opinar, després de destacar que fora de la Xina la situació es manté estable.

Els responsables van encomiar els esforços de la Xina per evitar l’exportació del virus i la pressió que suporta el seu sistema sanitari, sobretot en un període hivernal en què les grips i les pneumònies causades per altres agents són habituals, i en cada cas s’ha de confirmar o descartar que es tracta del coronavirus.

Tedros es va referir en particular a la població de la ciutat de Wuhan, on es va originar l’epidèmia i que porta setze dies de quarantena.

"Ells estan pagant un preu molt alt i els agraeixo la seua cooperació i per creure en les decisions que estem prenent per protegir a la seua gent i al món", va ressaltar el director general de l’OMS, que va prometre que els visitarà com més aviat millor.

tracking