SEGRE

INICIATIVES PRESTACIONS

Canvi de la Llei de la Renda Garantida perquè pugui beneficiar-se'n més gent

Imatge d’arxiu d’una protesta que demanava implantar l’RGC.

Imatge d’arxiu d’una protesta que demanava implantar l’RGC.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Parlament va aprovar ahir una proposició de llei presentada per Cs, el PSC-Units, els comuns i la CUP que modifica la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) i redueix el termini per acreditar falta d’ingressos de sis a dos mesos necessari per rebre la prestació.

La normativa de l’RGC fixa que un dels requisits per percebre la prestació és “no disposar d’una quantitat d’ingressos, rendes o recursos econòmics considerada mínima per atendre les necessitats bàsiques d’una vida digna”.

A més, afegeix la llei que no es comptabilitzaran com a ingressos els “ajuts econòmics no regulars i puntuals per part de familiars fins a un segon grau de consanguinitat o afinitat”, de manera que no es pugui denegar la sol·licitud de la prestació als ciutadans que hagin cobrat alguna retribució d’aquest tipus. A les comarques de Ponent des de l’entrada en vigor de la prestació el 2017, un total de 7.440 se n’han beneficiat, un 6% del total de Catalunya.

Des del mes de setembre passat la prestació va ascendir fins als 644 euros en les unitats familiars d’un sol membre; de 956 euros per a les de dos; 1.029, les de tres, 1.102 per a les de quatre i de 1.181 per a les famílies de cinc membres.

tracking