SEGRE

SALUT

La nord-americana Nvidia s’afegeix a Ericsson i LG i no assistirà al Mobile

A causa de l’alerta sanitària mundial pel coronavirus

La nord-americana Nvidia s'afegeix a Ericsson i LG i no assistirà al Mobile

La nord-americana Nvidia s'afegeix a Ericsson i LG i no assistirà al MobileEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tecnològica nord-americana Nvidia s’ha afegit a Ericsson i LG i ha anunciat que no enviarà aquest any treballadors al Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà del 24 al 27 de febrer a Barcelona, a causa de l’alerta sanitària mundial pel coronavirus.

"Atesos els riscos per a la salut pública entorn del coronavirus, la nostra principal preocupació és garantir la seguretat dels nostres col·legues, socis i clients," afirma en un comunicat la multinacional, que assegura haver avisat ja GSMA, l’associació organitzadora del Mobile, de la seua decisió de no participar.

La firma assegura que el MWC Barcelona és un dels congressos tecnològics més importants del món i que en els últims mesos ha estat treballant per presentar allà el seu treball en àmbits com el 5G o la intel·ligència artificial. No obstant això, considera que no assistir aquest 2020 és "la decisió correcta".

Nvidia finalitza el seu comunicat agraint el lideratge de GSMA, la patronal dels operadors mòbils, en l’organització de Mobile i "els continus esforços per garantir la seguretat de tots els assistents".

Fundada el 1993 per Jensen Huang, Curtis Priem i Chris Malachowsky, Nvidia és una empresa amb seu a Califòrnia que està dedicada a la fabricació de xips gràfics i factura més de 3.000 milions d’euros anuals.

L’absència de Nvidia en el Mobile suposa un nou revés per a l’organització del saló, després que aquesta setmana la sud-coreana LG i la sueca Ericsson hagin anunciat que no hi participaran a conseqüència del coronavirus.

Malgrat tot, GSMA manté que el MWC se celebrarà "segons el plantejat" i que s’adoptaran totes les mesures preventives necessàries per evitar el contagi del virus.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dissabte que no es fomenti "l’alarma social" davant del risc de contagi del coronavirus i ha descartat que siguin necessàries mesures com l’ús de màscares durant el Mobile.

"Algú pensa que si jo cregués que hi ha risc no estaria fent alguna cosa? Seríem els primers que estaríem demanant mesurades", ha afirmat en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio.

tracking