SEGRE

Maristes avalua indemnitzar víctimes d'abusos en casos prescrits

A Lleida hi ha diverses denúncies, totes contra el germà Moisés González, ja mort, per tocaments que van tenir lloc en els anys 70 i 80

El germà Moisés González.

El germà Moisés González.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut dels Germans Maristes i l’associació Mans Petites, impulsada per Manuel Barbero, pare d’una víctima d’abusos sexuals en la institució educativa, han firmat un acord per constituir la Comissió d’acollida a les víctimes d’abusos sexuals de casos prescrits, que avaluarà indemnitzacions, segons un comunicat de Maristes Catalunya d’aquest dimarts.

La comissió de reparació de les seqüeles causades per abusos al si de la institució començarà avaluant 31 víctimes de Mans Petites, i segons 'El Periodico', en total l’escàndol vinculat als centres maristes a Catalunya acumula 51 denúncies contra 18 docents, 12 d’ells germans religiosos, encara que la majoria estan prescrites.

A Lleida hi ha diverses denúncies, totes contra la mateixa persona, el germà Moisés González, ja mort, per tocaments que van tenir lloc presumptament en els anys 70 i 80, quan les víctimes tenian entre sis dotze anys (més informació).

Segons el comunicat d’aquest dimarts de Maristes Catalunya, l’objectiu de la comissió creada aquest dilluns davant de notari és avaluar la plausibilitat dels fets denunciats i les seqüeles que presentin les víctimes, estudiar el dany psicològic en el passat i les seqüeles posteriors o actuals derivades dels fets, i en el seu cas determinar indemnitzacions en compensació de les esmentades seqüeles.

Des de la institució asseguren que la seua voluntat "ha estat sempre, des del primer moment, acollir les víctimes, escoltar-les i no desentendre’s", i recorden que el 2016 es va posar en marxa una comissió d’atenció a les víctimes de casos prescrits.

Afegeixen que la comissió creada és una via perquè les persones que han acudit a través d’un col·lectiu determinat puguin "expressar-se i sentir-se acollides".

Maristes recalca que l’acord entre les dos parts preveu la confidencialitat de les tasques de la comissió, que demana "de poder treballar amb tranquil·litat i lluny de la pressió mediàtica", i es comprometen a fer públics els resultats una vegada conclosa.

tracking